Abone Ol

Nejla Güvenç Azerbaycan’daki Konferansta Sürdürülebilir Modayı Anlattı

Sürdürülebilir ve çevre dostu Nej moda markasının kurucusu olan ünlü tasarımcı, 18-20 Eylül tarihlerinde Azerbaycan’da düzenlenen uluslararası konferansa Türkiye’den konuşmacı olarak davet edildi.

Nejla Güvenç Azerbaycan’daki Konferansta Sürdürülebilir Modayı Anlattı

MODA DÜNYASININ GELECEĞİNE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YÖN VERİYOR

Tasarımcı Nejla Güvenç Azerbaycan’daki uluslararası konferansta konuştu. Sürdürülebilir modaya getirdiği yaklaşım ve bu alandaki çalışmalara öncülük eden tasarım vizyonu ile fark yaratan Multidisipliner Tasarımcı Nejla Güvenç, aynı zamanda girişimci kimliği ile de moda dünyasına ilham veriyor.

Konferanstaki konuşmasında dünyanın önemli bir değişim sürecinden geçtiğini belirten Multidisipliner Tasarımcı Nejla Güvenç, sürdürülebilir yaratıcı bir ekonomi ile dünya sahnesinde fark yaratılabileceğine vurgu yaptı.

Azerbaycan, 18-20 Eylül 2022 tarihleri arasında “Cultural economy in Azerbaijan: Shusha – Development Impulses” uluslararası konferansına ev sahipliği yaptı. Azerbaycan Kültür Bakanlığı ile Bilim ve Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ekonomi Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Şuşa ve Bakü’de, kültür ekonomisinin gelişim perspektifleri Think4Culture başlığı ile değerlendirildi.

Uluslararası konferansa; Türkiye, Azerbaycan, İngiltere, İsrail, Almanya, Hindistan ve Kazakistan’ın da aralarında olduğu 15 farklı ülkeden uzman isimler katıldı.

Konferansa Türkiye’den davet edilen sürdürülebilir Nej moda markasının kurucusu Multidisipliner Tasarımcı Nejla Güvenç; “Kültürel Canlanma ve Kültür Ekonomisi”, “Yaratıcı Bir Gelecek Yetiştirmek” ve “Yaratıcı Endüstrilerde Döngüsel Ekonomi Nasıl Kazanç Sağlayabilir?” oturumlarında panelist olarak yer aldı. Ülkemizde sürdürülebilir moda yaklaşıma öncülük eden başarılı Tasarımcı, Azerbaycan’daki konferansta, sürdürülebilir moda ve tasarımın döngüsel ekonomiye etkilerine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Nejla Güvenç, moda endüstrisinin dünyamızın geleceğini tehdit eden küresel ısınmadaki rolünü ve var olan yaklaşımların sürdürülebilir olmadığını görerek çıktığı marka yolculuğunda organik malzemelerin yaratıcı tasarımlarda hayat bulduğu çevre dostu tasarım çizgisi ile ilerliyor. Moda dünyasına getirdiği sürdürülebilir tasarım vizyonu ve girişimci kimliği ile dikkat çeken Güvenç, konferansın katılımcıları ile sürdürülebilir bir dünya için döngüsel moda yolculuğu ve Nej markasının gelecek vizyonunu da paylaştı. Azerbaycan’daki kültürel ekonomiye yönelik beklentilerin uluslararası katılımcılarla değerlendirildiği bu önemli bir organizasyona Türkiye’den konuşmacı olarak davet edilen ve deneyimlerini paylaşan Nejla Güvenç, Şuşa ve Bakü’de katıldığı oturumlarda, yaratıcı insanın ekonomiye kattığı değerin altını çizdi.

Dünyadaki değişim karşısında sürdürülebilir yaratıcı bir ekonomi ile fark yaratılabileceğini söyleyen Güvenç, konferansta iklim krizine ve moda endüstrisinin iklim krizindeki rolüne de değindi. Moda endüstrisinin, petrolden sonra dünyayı en çok kirleten ikinci endüstri olduğunu ve iklim değişikliğinin yüzde 8’inden sorumlu gösterildiğini belirtti. Ünlü Tasarımcı; döngüsel ekonomide sürdürülebilir ve ekolojik tasarımlar, üretim yöntemleri ve planlama ile insan sağlığını, doğayı ve geleceğimizi koruyabileceğimize dikkat çeken konuşması ile konferansta büyük ilgi gördü.