Abone Ol

Nagehan Alçı: Yorumcuların Siyasete Dizayn Geleneği Artık Bitti

Nagehan Alçı’dan dikkat çeken bir ‘medya düzeni’ yorumu geldi. “Sizce de Türk medya aktörlerinin aynı zamanda siyasi aktör olması geleneğinin sonuna gelmedik mi?” diyen soran Nagehan Alçı, “Daktiloların miadını doldurup tedavülden kalkması gibi böyle ‘köşe yazarı’ ve ‘konuşan kafa’ tipi de artık tedavülden kalkıyor. Yorumcuların siyasi designer olduğu gelenek bitti” değerlendirmesinde bulundu.

Nagehan Alçı: Yorumcuların Siyasete Dizayn Geleneği Artık Bitti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından siyasi tartışma programlarını bitirme kararı alan Habertürk’ün yazarlarından Nagehan Alçı’dan dikkat çeken bir ‘medya düzeni’ yorumu geldi.

Habertürk ile yollarını ayıran Kübra Par’ın bir tartışma programı sırasında ‘biz aslında siyasetin dizaynı için de aracılık yapıyoruz’ sözleri siyaset ve medya dünyasında bir hayli tartışma yaratmıştı. Alçı'nın yazısında, 'Yorumcuların siyasi designer olduğu gelenek bitti' ifadesini kullanması bu sözlere gönderme olarak değerlendirildi.

“Sizce de Türk medya aktörlerinin aynı zamanda siyasi aktör olması geleneğinin sonuna gelmedik mi?” diyen soran Nagehan Alçı, 90’lardaki Recep Tayyip Erdoğan ve Zülfü Livaneli örneğini hatırlattı:

“Dinç Bilgin ve Zafer Mutlu, ellerindeki medya gücüyle (Sabah-ATV grubu) 1994’te SHP’nin İstanbul adaylığına Zülfü Livaneli’yi tayin edince Erol Simavi’nin Hürriyet gazetesi de tam saha pres ANAP adayı İlhan Kesici’yi destekledi hatta o dönem Ertuğrul Özkök’ün yönettiği gazete Livaneli’nin 12 Mart döneminde eli kelepçeli fotoğrafını bile manşet yaptı. Erol Simavi ve Dinç Bilgin evrensel gazetecilik ile hiç alakası olmayan “Kimi İstanbul’un başına geçireceğiz” kavgası yaparken de aradan Recep Tayyip Erdoğan sıyrıldı ve belediye başkanı oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın önünün açıldığı 1994 kapışması yüzünden Zülfü Livaneli hala Ertuğrul Özkök’ü suçluyor.”