Abone Ol

Davutoğlu o yemekte Abdullah Gül treni kaçırdı demiş

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, “yenibirparti.org” adlı internet sitesinin Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül ile alakası olmadığını söyledi.

Davutoğlu o yemekte Gül treni kaçırdı demiş

Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Birilerinin ortalığı karıştırmaya çalıştığını söyleyen Nagehan Alçı, “yenibirparti.org” sitesinin bu iki isimle de alakasının olmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta aldığı bir duyumu okuyucuları ile paylaşan Alçı, Ahmet Davutoğlu'nun muhafazakar iş çevrelerinden 6 kişilik küçük bir grupla yemekli bir toplantı yaptığını ve toplantının akşam 8’den, gece 2’ye kadar sürdüğünü söyledi.

"Yemekten genel izlenim, Davutoğlu’nun kırgın ve kızgın olduğu yönünde. Yeni bir yola çıkmak için nabız yokluyor. Ancak bu kırgınlık ve kızgınlık Davutoğlu’nu Abdullah Gül’e yakınlaştırmamış.

O toplantıda Davutoğlu, Gül’ün 24 Haziran sürecinde Cumhurbaşkanı adayı olmadığı için treni kaçırdığını söylemiş. Gül’ün 2018 seçimleri öncesi çekingen tavrını eleştirmiş." ifadelerini kullanan Alçı, Davutoğlu'nun Ali Babacan'la hareket etme eğilimde kanaatlerin olduğunu henüz net bir kadro ve şekillenmiş bir parti kimliğinin olmadığını söyledi.

İşte Alçı'nın bugünkü yazısından "Ahmet Davutoğlu ve geçen haftaki yemek" başlıklı o bölüm:

Yeni bir sağ parti ya da iki yeni sağ parti kurulacağı ile ilgili her gün farklı iddialar ortaya atılıyor. Ben geçen hafta yaptığım araştırmalar sonucu “yenibirparti.org” adlı internet sitesinin Ahmet Davutoğlu ya da Abdullah Gül’ün ilgi ve bilgisi dahilinde olmadığı sonucuna ulaşmıştım.

Birileri ortalığı karıştırmaya ya da trollemeye çalışıyor olabilir. Ancak ortada yeni bir oluşum için istek ve hazırlık olmadığını söylemek imkansız. İstek de var, hazırlık da.

Geçen yazıda da belirttiğim gibi Gül ve Davutoğlu birlikte hareket etmiyorlar ve ayrıca ileride edecek gibi de görünmüyorlar. Aralarında ciddi farklılıklar var.

Çok sağlam bir kaynaktan duyduğuma göre geçen hafta Ahmet Davutoğlu muhafazakar iş çevrelerinden 6 kişilik küçük bir grupla yemekli bir toplantı yapmış. Toplantı akşam 8’de başlamış, gece 2’ye kadar sürmüş.

GÜL'LE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Yemekten genel izlenim, Davutoğlu’nun kırgın ve kızgın olduğu yönünde. Yeni bir yola çıkmak için nabız yokluyor. Ancak bu kırgınlık ve kızgınlık Davutoğlu’nu Abdullah Gül’e yakınlaştırmamış.

O toplantıda Davutoğlu, Gül’ün 24 Haziran sürecinde Cumhurbaşkanı adayı olmadığı için treni kaçırdığını söylemiş. Gül’ün 2018 seçimleri öncesi çekingen tavrını eleştirmiş.

Bana gelen bilgi,  toplantıya katılanların genel kanaatlerinin, Ahmet Davutoğlu’nun, Ali Babacan ile birlikte hareket etme eğiliminde olduğu yönünde. Ancak yeni bir parti kurulacağı ile ilgili herhangi bir şey konuşulmamış.

Bir arayış var ama henüz somutlaşmış bir şey yok. Hesaplar öncelikle 31 Mart sonuçları üzerine yapılıyor. AK Parti oylarında düşme eğilimi olursa hız artacak. Yine de kısa vadede ortaya çıkacaklarını sanmıyorum. Henüz ne net bir kadro ne şekillenmiş bir parti kimliği var.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız