Abone Ol

Nagehan Alçı, Selçuk Bayraktar'ı Steve Jobs'a Benzetti

Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" programına konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar hakkında, "Milliyetçileri ve Atatürkçüleri neredeyse tüm muhafazakârları ve dindarları birleştiren bir çatı karakter" yorumunu yaptı.

Nagehan Alçı, Selçuk Bayraktar'ı Steve Jobs'a Benzetti

Bayraktar'ın toplantıda, "Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı siz misiniz" sorusuna, "Bunlar tevatürden ibaret" diye yanıt verdiğini hatırlattı.

"Ben bu cevapta siyasete kısa değil orta vadede de girme niyeti görmedim.

Bayraktar, bugün için hâlâ tam anlamıyla bir teknoloji girişimcisi. Kardeşi Haluk Bayraktar ile beraber Steve Jobs gibi, Bill Gates gibi alanında daha da büyük devrimlere imza atabilecek bir karakter.

Evet, Selçuk Bayraktar şüphesiz bir Türk milliyetçisi, aynı zamanda dindar bir Müslüman. Atatürk’ün 'İstikbal göklerdedir' sözünü şiar edinmiş ve 'cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bunları yapabilmeliyiz' vurgusunda da çok samimi bir insan. O sebeple Atatürkçü kesimin de değer verdiği bir karakter. Zamanın ruhu da şu an bu sentez zaten.

Fakat aynı zamanda bu teknolojik başarılarıyla tüm insanlığa hizmet eden bir global girişimci. O bağlamda da henüz yolun başında."