Abone Ol

AKP'ye yakın müteahhitlerden Erdoğan'a: Efendim batıyoruz

Son dönemde konut sektöründe yaşanan hızlı daralma inşaat şirketlerini iflas noktasına getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen AKP’ye yakın müteahhitler, sorunlarına çözüm istedi.

AKP'ye yakın müteahhitlerden Erdoğan'a: Efendim batıyoruz

Son dönemde dolar kurundaki aşırı dalgalanma ve vatandaşların alım gücünün düşmesi konut satışlarını derinden etkiledi. Birçok konut projesinde neredeyse hiç satış gerçekleşmezken, inşaat şirketleri batma noktasına geldi.

Ali Ağaoğlu’nun lüks araçlarını satışa çıkarması inşaat sektöründeki durumu gözler önüne sermişti.

İnşaat şirketi sahipleri birçok projenin atıl durumda olduğunu ve maliyet artışı nedeniyle projelere devam edemediğinin altını çizdi.

“BATIYORUZ EFENDİM”

Yeniçağ'dan Serkan Talan'ın haberine göre konut satışlarındaki düşüşü özellikle vatandaşların konut kredisi almaya çekinmesine bağlayan AKP’ye yakın inşaat şirketi sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, konut satışları temmuz ayında yüzde 17,5 azalarak 102 bin 236 adet olmuştu.

Saray’da Erdoğan ile görüşen AKP’ye yakın müteahhitler, “Efendim artık batıyoruz. Vatandaşlar kredi çekip ev almıyor” dediği öğrenildi.

Bu görüşme sonrası Erdoğan’ın Ziraat Bankası’na talimat vererek konut kredilerini yüzde 0,99’a çektirtti.

Öte yandan Kamu ile iş yapan müteahhitler ise devletten para alamadıklarını ve artık iş yapamaz duruma geldiklerini dile getirdi.