Abone Ol

Murat Yetkin'den İmamoğlu yorumu: Asıl şimdi arı kovanına çomak soktu!

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı vakıflara aktarılan yüz milyonlarca liralık kaynağın aktarımının iptal edildiğini açıklamasına dair bir yazı kaleme aldı.

Murat Yetkin'den İmamoğlu yorumu: Asıl şimdi arı kovanına çomak soktu!

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı vakıflara aktarılan yüz milyonlarca liralık kaynağın aktarımının iptal edildiğini açıklamasına ilişkin "İmamoğlu'nun protokolleri iptaliyle asıl şimdi arı kovanına çomak soktuğu söylenebilir.

Vaatten icraata geçen İmamoğlu'nun iptal ettiği yüksek rakamlı bütçeler, uzmanlara göre buzdağının görünen ucu, devamı gelebilir" dedi.

Yetkin, kişisel internet sitesinde yayınladığı 'AK Parti'nin arka bahçesi vakıflara yıllarca İstanbul Belediyesi bakmış' başlıklı yazısında, söz konusu vakıf ve derneklerle destekçilerinin İmamoğlu ve CHP'yi hedefe koyabileceğini ifade etti.

Yetkin'in yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"Bakalım İmamoğlu ve ekibi arşive girdikçe geçmişte Fethullahçı vakıf ve derneklere İstanbul belediyesinden çıkılan destekler de açığa dökülecek mi? 'O dosyalar kayyum döneminde temizlenmiştir' dediğinizi duyar gibiyim ama bürokraside hiçbir kayıt tamamen silinmez, arayan bulur, iki kişiden fazlasının bildiği hiçbir bilgi, sır kalmaz.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Ağustos'ta Trabzon'da yaptığı konuşmada İstanbul belediye Başkanı İmamoğlu'nu adres göstererek, "Kimi belediyeyi terör örgütüne peşkeş çekti, kimi şimdiden teslim bayrağını çekerek hiçbir iş yapmayacağını ilan etti. Biz böyle bir siyaset anlayışını kabul etmiyoruz" demişti. Bu da akıllara HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasını getiriyordu.

"Ancak İmamoğlu'nun bu protokolleri iptaliyle asıl şimdi arı kovanına çomak soktuğu söylenebilir. Seçim kampanyası sırasındaki vaatleri arasında israfa son verilmesi, İstanbulluların parasının belediye hizmetlerine harcanması sözünü veren İmamoğlu, bu hamlesiyle vaatten icraata geçmiş görünüyor."