Abone Ol

Murat Yetkin: Fethullah Gülen Hastanede, Yerine Aday Suat Yıldırım mı?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Fethullah Gülen'in 11 Temmuz'da hastaneye kaldırıldığını, örgütün kullandığı Twitter hesabından duyurulduğunu belirtti, yazısında ilginç değerlendirmelerde bulundu. İşte o yazı...

Murat Yetkin: Fethullah Gülen Hastanede, Yerine Aday Suat Yıldırım mı?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Fethullah Gülen'in 11 Temmuz'da hastaneye kaldırıldığını, örgütün kullandığı Twitter hesabından duyurulduğunu belirterek, "Zamanlama önemli, çünkü o saatte ABD’de henüz sabah olmuştu. Gülen o sabah mı hastaneye kaldırılmıştı, yoksa örgüt o sabah mı bunu kamuoyuna duyurmaya karar vermişti? Orası belli değil. Gülen hakkında daha önce de defalarca öldüğü, zehirlendiği vb haberleri yayılmıştı. Ayrıca 81 yaşında ve zaten birden fazla hastalığı bulunan birinin hastaneye kaldırılması doğal sayılabilir. Alışılmadık olan bunun Herkul-Nagme adlı cemaat/örgüt hesabından duyurulması ve duyurulma biçimi.
Türkiye’nin başvurusuyla kapatılan Twitter hesabında Türkiye’nin Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) başı olarak 15 Temmuz 2016 darbe girişimini yönlendirdiği gerekçesiyle ABD’den iadesini istediği Gülen’in hastaneye kaldırıldığı Kurban Bayramı tebriki mesajı içinde verilmişti. Bu dikkat çeken ilk tuhaflıktı." diye yazdı.

Prof. Dr. Suat Yıldırım'ın Fethullah Gülen'e en yakın isimlerden olduğuna işaret eden Yetkin, "Bir dönem aynı evi paylaşmışlar. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı “FETÖ Çatı Davasında” Gülen ile birlikte “firari” diye dosyası ayrılan sanıklarından. Örgütlenme şemasında “Başyüceler Şurası” diye bilinen en dar danışma kurulu içinde yer aldığı ve devlet içindeki yasadışı örgütlenmeden sorumlu olan “Tayin heyetinde” bulunduğu iddia ediliyor. 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmaları ve Ocak 2014’te Suriye’ye MİT TIR’ları hadiseleri ardından AK Parti hükümetince Paralel Devlet Yapılanması ve FETÖ adlandırmalarıyla yasa dışı ilan edilen örgütün yöneticilerinden olduğu iddia edilip aranmaya başlayınca, Eylül 2015’te Türkiye’den kaçmış. Yani örgütün 2016 darbe girişimi öncesinde yurt dışına çıkarttığı isimlerden.
Yıldırım 1993-95 yıllarında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığı yapmış. Dekanlığı sırasında Sakarya İlahiyat’ta yüksek lisans öğrencileri arasında Adil Öksüz de var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: yetkinreport.com