Abone Ol

Murat Yetkin: Erdoğan Bahçeli’nin vesayeti altında

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli'ye ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Murat Yetkin: Erdoğan Bahçeli’nin vesayeti altında

Gazeteci-yazar Murat Yetkin,  “Erdoğan bütün siyaset çizgisini ‘vesayetlere karşı olma’ üzerine kurmuş bir lider. Askerin, üniversitenin, yargının, bürokrasinin, ya da faiz lobisinin vesayetini yıkma hedefi gizli saklı değil. Ama gelinen aşamada Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli’nin vesayeti altında olduğu yolunda güçlü izlenim var.” görüşünü savundu.

Yetkin, “İyi Parti lideri Meral Akşener, Alaattin Çakıcı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ağır hakaretlerle saldırıp Bahçeli de Çakıcı’ya sahip çıktığında ‘Bahçeli’nin asıl hedefi Erdoğan, reform istemiyor’ demişti. Gelişmeler doğruluyor sanki. Bahçeli, Erdoğan’ın reform derken göstermelik pansuman önlemlerini kast ettiğinden emin olmak istiyor.

Çünkü Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde (CHS) en küçük değişiklik olmasını istemiyor; bu sisteme Erdoğan’dan fazla sahip çıkıyor. Çünkü Erdoğan’ın iktidarda kalmak için -belki CHS’yi fazla değiştirmeden- Bahçeli’siz senaryo seçenekleri var ama Bahçeli hiçbir sorumluluk almadan fiili iktidar ortağı olmak için Erdoğan’a mecbur.” düşüncesini dile getirdi.

Yetkin yazısında, “Erdoğan’ın görmek istemediği bu. Erdoğan reform havasına dönüp Arınç da bu çerçevede iki yasak ismi, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı telaffuz edince, MHP’de endişe attı belli ki.” ifadesini kullandı.