Abone Ol

Murat Yetkin: Dünya Liderleri Kraliçe Elizabet'in Cenaze Töreninde Erdoğan New York'ta Park Gezisinde

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, "Haber ajanslarına göre dünyanın değişik ülkelerinden İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth’in 18 Eylül’de bugün başlayıp, asıl olarak 19 Eylül’de Londra’da yapılacak cenaze törenine 500 kadar üst düzey siyasetçi katılacak.

Murat Yetkin: Dünya Liderleri Kraliçe Elizabet'in Cenaze Töreninde Erdoğan New York'ta Park Gezisind

Yetkin,  "Haber ajanslarına göre dünyanın değişik ülkelerinden İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth’in 18 Eylül’de bugün başlayıp, asıl olarak 19 Eylül’de Londra’da yapılacak cenaze törenine 500 kadar üst düzey siyasetçi katılacak.Dünya liderleri Londra’da Erdoğan New York’ta park gezisinde" değerlendirmesini yaptı.

Yetkin yazısında, "İngiliz hükümeti, cenaze nedeniyle yaşanacak aşırı yoğunluk nedeniyle liderlerden makam uçaklarıyla, makam aracı konvoylarıyla, koruma ordularıyla ve kendilerine eşlik edecek kalabalık heyetlerle gelmemelerini istemişti. Liderler tören alanına topluca otobüsle gidecekti. Erdoğan bu nedenle mi çoğu dünya liderlerinin katıldığı, Türkiye’nin savunma sanayi dahil stratejik ilişkilere girdiği İngiltere’nin Kraliçesinin cenaze törenine katılmıyor? Bugünlerde Turgut Özal üzerine yazdığım bir kitabın son hazırlıklarını yapıyoruz. Ben Özal’ın da, Süleyman Demirel’in de sırf o otobüste diğer liderlerle birlikte olmak için Londra’ya gitmek isteyeceğini düşünüyorum. Londra’da konvoylar, koruma orduları ve heyetler olmadan diğer liderlerle aynı muameleye tabi tutulmak Erdoğan için itibar kaybı mı?" ifadesini kullandı.