Abone Ol

Turizm Bakanı Ersoy Murat Tokaç'ı Berat Albayrak'ın Adamı Olduğu İçin mi Görevden Aldı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, görevden alındı. Görevden almayla ilgili önemli iddialar dolaşıyor.

Murat Tokaç Berat Albayrak'ın Adamı Olduğu İçin mi Görevden Alındı?

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç’ın, orkestralar ve yönetimlerinin hakkındaki şikâyetler ve Bakanın da bunlardan rahatsız olmasına rağmen ancak sekiz yıl sonra görevden alınmasının, 28 Nisan’daki orkestra şeflerinin de katıldığı toplantıdaki tartışmadan sonra kesinleştiği konuşuluyor.

O toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, genel müdür ve şeflere neden proje üretilmediğini ve konser yapılmadığını sorduğu ve şeflerin, “özel projeler üretmek için bakanlığa başvurdukları ancak ‘bütçe yok’ yanıtını aldıklarını” ifade ettikleri söyleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nire Ersoy’un, “salgın döneminde Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları’nın icraatlarını örnek gösterdiği” ve memnuniyetsizliğini belirttiği ifade ediliyor.

Bu tartışmadan sonra Tokaç 1 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

Tokaç Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kurduğu Nun Vakfı okullarında akademik danışma kurulu üyeliği de yapıyor. Bu nedenle Tokaç’ın, “daha önce görevden alınmak istendiği ancak bu nedenle alınamadığı” da kulislerde konuşuluyor.