Abone Ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'da kim kimdir?

Kösem Sultan ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Beren Saat ve Ekin Koç yüzyıllar öncesine giderse ne olur?

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'da kim kimdir?

Dört sezon boyunca ekranda fırtınalar estiren Muhteşem Yüzyıl, geçtiğimiz yıl izleyiciye veda etmişti.

Hürrem Sultan olarak izleyici karşısına çıkan Meryem Uzerli, Yüzyıl'ın padişahı olarak adlandırılan Kanuni'ye hayat veren Halit Ergenç, şehzadeler Mustafa,Selim, Beyazid ve Cihangir, Mahidevran Sultan, Mihrimah Sultan, Rüstem Ağa, Pargalı İbrahim ve daha nice karaktere can veren oyuncular  Türkiye sınırlarını aşarak dünya çapında geniş bir hayran kitlesi edindi.

Dizi bitti, yankıları devam etti... Ve yapım şirketi efsaneyi 'Muhteşem Yüzyıl - Kösem Sultan' olarak yeniden izleyici ile buluşturmaya karar verdi.

Kösem Sultan, ilk bölümü ile ekim ayında ekrana gelecek.

Dizi ile ilgili bugüne kadar sadece Hülya Avşar'ın kostümü belli oldu. Biz de sizin içinBeren Saat ve Ekin Koç'u yüzyıllar öncesine götürdük. İşte iki ünlünün muhtemel kostümleri...

KİM KİMDİR?

Beren Saat (Kösem Sultan)

1590 yılında doğan ve asıl adı Anastasya olan Kösem Sultan, cariye olarak geldiği Topkapı Sarayı'nda zekası ve becerisi ile dikkat çekti. Osmanlı tarihinin en etkin kadınlarından biri olan Sultan, 15 yaşında Padişah I. Ahmed ile evlendi ve Haseki oldu. IV. Murad ile I. İbrahim'in de annesi olan Kösem Sultan'a dizide Beren Saat hayat verecek

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'da kim kimdir? - Resim: 1


Kadir Doğulu'nun Kösem Sultan imajı

Ekin Koç (1. Ahmet)

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'da kim kimdir? - Resim: 2

1590 yılında dünyaya gelen I. Ahmed, babasının ölümü üzerine 1603 yılında tahta çıktı. Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra devlet işleri ile en yoğun şekilde uğraşan padişah olarak kabul edilen I. Ahmed, henüz 27 yaşındayken yakalandığı tifüs hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. Dizide karaktere, 'Sana Bir Sır Vereceğim' dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Ekin Koç hayat verecek.

Ya seyirci 8 hafta Beren'i beklemezse

Hülya Avşar (Safiye Sultan)

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'da kim kimdir? - Resim: 3

1550 yılında asıl adı Sofia olarak doğan ve babası Venedik valisi olan Safiye Sultan, çıktığı Akdeniz seyahatinde kaçırılarak, İstanbul'daki köle pazarına getirildi.

Nurbanu Sultan'ın neredeyse servet ödeyerek aldığı Sofia'nın önce adı Safiye olarak değiştirildi, ardından da III. Murad ile evlendi.

Osmanlı devlet yönetiminde de etkin olan Safiye Sultan'ın, Sokullu Mehmet Paşa'nın hançerlenmesi, Şehzade Mahmud'un boğdurulması ve Yemişçi Hasan Paşa'nın idamında da etkili olduğu rivayet ediliyor.

1619 yılında vefat eden Safiye Sultan'ı dizide Hülya Avşar canlandıracak.

Ayrıca dizide kadir doğulu (Mehmet Giray Han) , Mete Horozoğlu (Zülfikar),  Erkan Kolçak Köstendil (Şahin Giray Han), Berk Cankat (Alex), Alma Terzic (Handan Sultan), Sahra Şaş (Dilber), Aslıhan Gürbüz (Halime), Tolga Tuncer (Nasuh), Levent Yılmaz (Şeyhülislam Mustafa), Nurunisa Yıldırım (Dudu Hatun), Zeljko Erkiç (Enzo), Esra Dermancıoğlu (Cennet) ve Mehmet Kurtuluş (Derviş Mustafa) rolü ile izleyici karşısına çıkacak.

Dizinin yönetmenliğini ise Zeynep Günay Tan üstlenecek.