Abone Ol

Muharrem İnce'den Kemal Kılıçdaroğlu'na: Benim gizli ajandam yok

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erzurum İl Başkanlığı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi nezaketsizlik’ sözlerine yanıt verdi. Gazete Duvar'da yer alan habere göre İnce, "Benim gizli ajandam yok" dedi.

İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Benim gizli ajandam yok

Özgürüz'de yer alan habere göre ise İnce, bu ziyaretinde Erdoğan’ın seçim çalışmalarını Erzurum’da başlatmasıyla ilgili gelen bir soruya, “Ben seçim çalışması başlatmadım. Erdoğan Erzurum’a geldi diye ben gelmeyecek miyim? Aynısını Eyüp Sultan’da da yaşadım. Yalova’da dışarıdan gelen illere baktığınızda en fazla Erzurumlu vardır. Yani biz yandan da olsa Erzurumlu sayılırız” diyerek yanıt verdi.

İnce ne demişti?

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun yeni dönem kaydını yaptırmak için TBMM’ye gelmiş, bu esnada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin olarak açıklamada bulunmuştu. İnce, Kılıçdaroğlu'na onursal başkan olmasını teklif ettiğini ifade etmişti.

Öte yandan İnce şunları kaydetmişti:

"Olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini söyledim. Kılıçdaroğlu'ndan bana bir teklif gelmedi ama benden bir teklif gitti. Gizlim saklım yok.

Genel başkana büyük bir devlet adamlığı yaptığını, kendisine rakip olmuş birini aday yaparak müthiş, milletin gönlünde taht kurduğunu, bunun devam etmesi gerektiğini, kendisi ile bir rekabet içinde olmak istemediğimi, ama milletin de bir umudu var bunu kaybetmememiz gerektiğini, kendisi isterse, olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini, böyle bir teklifte bulundum. 'Evet' ya da 'Hayır' demedi. Kılıçdaroğlu teklifime 'hayır' derse örgüt kendisi çözer"

Bunun üzerine kılıçdaroğlu'ndan kısa içinde İnce'ye yanıt gelmiş, "Özel bir yemekti, bağlamından koparmak siyasi bir nezaketsizlik" demişti.