Abone Ol

Muharrem İnce'den Bahçeli'nin sözlerine sert yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı konuşmasında Muharrem İnce için kullandığı ifadelere Muharrem İnce’den cevap geldi.

Muharrem İnce'den Bahçeli'nin sözlerine sert yanıt

Muharrem İnce Devlet Bahçeli’nin sözleri üzerine Twitter’dan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bahçeli hakaret, söylenene haklılık kazandırmaz. Ben size bir yerel seçimin olası sonuçlarının ülke için beka sorunu olarak görülmesinin yanlış olduğunu bir kez daha anlatayım.

Bu ülkenin birliği ve bütünlüğünün tek garantisi milletin özgür iradesiyle oluşturduğu birlik ruhudur. Birlik ve beraberlik için milletin iradesinin ortaya koyduğu bu anlayışın üzerinde bir irade yoktur.

Seçimler bir ülkede milletin birlik ruhunun, uzlaşma halinin vaz geçilmez aracıdır. Bir ülkenin geleceği için gerçek sözleşme özgür seçimlerle sağlanır. Bunu gerçekleştirmek, ülkemize, milletimize olan sorumluluğumuzun gereğidir.

Bir yerel seçim her ne kadar ulusal düzeyde sonuçlara yol açsa da sonuçta yerel seçimdir. Kapsamı Belediye Hizmetleriyle sınırlıdır.

Seçimin olası sonuçları üzerinden ülke için beka tehlikesi var demek, seçimi yerel seçim olma gerçekliğinden uzaklaştırır. Böyle bir tavır baştan seçimlerin güvenliği ve güvenirliği için demokratik ortamın yok edilmesi demektir. Demokratik meşruiyetin rafa kaldırılması demektir.