Abone Ol

Muharrem İnce: Seccadeye Basmak Günah Değil, Kul Hakkı Yemek Günah

Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP İstanbul İyi Parti İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun katıldığı bir iftar programında yerde kalan seccadenin gündem olmasının ardından, bir din bilgininin "seccadeye ayakkabı ile basmanın günah olmadığını" söylediğini aktardı.

Muharrem İnce: Seccadeye Basmak Günah Değil, Kul Hakkı Yemek Günah

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP), sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın iktidar kanadı tarafından gündeme getirilmesinin ardından "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir" açıklaması yapıldı.

Konu hakkında paylaşım yapan İnce de şunları kaydetti:

"Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi: Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi)."