Abone Ol

Muharrem İnce: Kemal Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarını beğenmedim

24 Haziran seçimleri bitti ancak CHP içindeki tartışması halen sürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden ancak CHP'nin 'doğal lideri oldu' yorumları yapılan Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

İnce: Kılıçdaroğlu'nun son açıklamalarını beğenmedim

Kılıçdaroğlu'nun "Tüm il başkanlarına talimatımdır: 81 ili gezecek Muharrem İnce'yi karşılayıp eşlik edecekler" sözleri için "son açıklamalarını beğenmedim" diyen Muharrem İnce genel başkanlığa aday olacak mı? Kurultay isteyecek mi?.. Yoksa CHP'den ayrılıp yeni bir parti mi kuracak?

İşte Muharrem İnce'nin Hürriyet'ten Ayşe Arman'a verdiği röportajdan ilgili bölümler...

BÖYLE BİR VEFASIZLIK YAPMAM!

- Sizi aday gösterdiği için Kılıçdaroğlu’nun da hakkını teslim etmek gerekmez mi?

- Kesinlikle evet! Herkesin yapabileceği bir iş değil. Bunu da her yerde söyledim, söylerim.

- Peki Kılıçdaroğlu’nun son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Ne diyeyim şimdi? Son açıklamalarını beğenmedim.

SÖYLEDİKLERİ ÜSTTEN BİR TAVIR...

- “Arkadaşlarımız, İnce’ye gittiği illerde destek olacaklardır” biraz üstten bir tavır değil mi?

- Evet öyle. Olmayacaklar mı zaten? Ben CHP’nin bir üyesi değil miyim? Hoş değil bunlar, hem ne gerek var? Birbirimizi topluma ispat etme derdinde değiliz biz. Daha güzel götürebiliriz işi. Ben kurultay murultay demiyorum, böyle bir şey istemiyorum. Partide koltuk falan da istemiyorum, Türkiye’yi yönetmek istiyorum. Ben beş yıl bu seçimin sürmeyeceğini düşünüyorum.

KILIÇDAROĞLU 'BEN AYRILACAĞIM' DERSE HAZIRIM...

- Kılıçdaroğlu’nun “Şimdi ben kalkıyorum bu koltuktan, sen gel Muharrem kardeşim” demesi mi gerekiyor sizce?

- Ben kurultay istemeyeceğim, kesinlikle böyle bir talebim olmayacak! Ama CHP örgütleri göreve davet ederse, kendisi de “Ben ayrılacağım” derse, hazırım. Ama burası çok önemli. Sakın yanlış bir şey yazılmasın: Ben karşısına çıkıp rakip olmayacağım! Beni cumhurbaşkanı adayı yapmış bir genel başkanın karşısına çıkıp böyle bir vefasızlık yapmam!

YENİ BİR PARTİ KURACAK MI?..

- Yeni bir parti?
- Hayır, öyle bir şey yok. İllere gittiğimde de sadece CHP binalarını ziyaret etmeyeceğim. İttifakın diğer partilerini de ziyaret edeceğim. Ben bu 15 milyon oyu nasıl 30 milyon yaparız derdindeyim.

- Seçim gecesi CHP yöneticilerinin, AA verilerine inanmayıp “YSK sonuçlarını bekleyin!” açıklaması stratejik hata mıydı?
- Bence öyle...

KILIÇDAROĞLU TEBRİK ETMEZ BEN EDERİM...

- Kılıçdaroğlu sizin Erdoğan’ı tebrik etmenizi eleştirdi.

- Hayır, aslında eleştirmedi. “Ben tebrik etmem” dedi. O da onun fikri. Ben de ederim. Ayrışıyorum ondan. Bunda ne var? Yarışırım ama yenilirsem tebrik de ederim. Bu benim demokrasiye olan inancım. Ben de bu seçimin adil olmadığını biliyorum.

Devletin bütün imkânlarıyla yarışan Erdoğan’dı, benim öyle bir durumum yoktu. Ama “Bu seçim adil değil!” diyorsak hiç seçime girmeseydik o zaman, sonuçta girdik. E girmişsek ve kazanmışsa, ben de tebrik ederim.

Geçmişte Kemal Bey’in de böyle kutlamaları vardı medya yoluyla. Saraya da gitti, Yenikapı’ya da gitti. Bugün neden öyle dediğini bilmiyorum. Ama ben yarın bir seçime gitsem, kaybetsem, kazanan kişiyi her zaman tebrik ederim!

Röportajın tamamı için tıklayın...