Abone Ol

Muharrem İnce: Erdoğan bana komik demiş...

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bilecik mitinginde halka seslendi.

Muharrem İnce: Erdoğan bana komik demiş...

Muharrem İnce'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bugün bir tarihi kentte, 600 yıllık bir imparatorluğun köklerinin olduğu tarihi çınarın, köklerinin olduğu Bilecik’te olduğumun farkındayım” sözleriyle konuşmasına başlayan Muharrem İnce konuşmasına şöyle devam etti;

“Bugün hiç cevap vermeyecektim ama az önce şeyh Edebali’nin türbesine gittik bir Fatiha okuduk. Buraya geldik orada şöyle yazıyor öğüt varya hepinizin bildiği; ‘Ey oğul diyor beysin küsmek bize barıştırmak sana’ diyor ya… Ne yazık ki bugün ülkeyi yönetenler nasibini almamış bundan. Bugün komik adam demiş benim için. Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın gülecek misin hep beraber göreceğiz”

“İki… Binali Yıldırım demiş ki ben demişim ki sözde ‘Tika’yı kapatacağım’ demişim. Aynı ağabeyi gibi yalancı bu da . Sayın Binali Yıldırım eğer bu yaptığım 49 miting içinde eğer ‘Tika’yı kapatacağım’ lafını söylemişsem sana söz veriyorum ne istiyorsan onu yapacağım. Sana bişey diyemiyorum çünkü sen 24’ünde kendi kendini imha eden bir başbakansın zaten.”

“Bir lafım da Bekir’e… Bekir Bozdağ demiş ki ‘Bu CHP’liler seçim yaklaştıkça camileri hatırladılar’ demiş. Bu camiler senin babanın tapulu malı mı? Orası müslümanların yeri. Elhamdülillah bizde müslümanız. Bozdağ’a bir şey hatırlatacağım. Konuşmayacaktım ama böyle tepemi artırdı.

Bozdağ, utanmıyor musun bunu söylemeye sen. 2010 yılının Aralık ayında Mekke’de beraber tahaf etmedik mi? Beraber Umre yapmadık mı seninle? Aynı uçakta  değil miydik? Nasıl bir utanmaz adamsın. Ayıp… Ayıp… Bakın son kez söylüyorum. Seçim meydanlarında camileri çekin. Seçim meydanlarından dinimizi çekin. Seçim meydanlarında gelin ekonomi konuşalım yüreğiniz varsa…”

“Erdoğan meydanlarda diyor ki ‘Ben ekonomisttim’ diyor. ‘Köprüyü Muharrem İnce yapamaz ben yaparım’ diyor. Bilecik’ten sesleniyorum ‘Sayın Erdoğan gel bana ekonomi öğret.’ Nerede öğret biliyor musun? İstediğin bir TV kanalında gel öğret bana. Eğer ekonomiden sıkıldıysan gel bana dış politika öğret. Ondan sıkıldıysan gel bir kanalda bana tarım öğret. Ondan da sıkıldıysan hiç yapamayacağın bir şey konuşalım.  Gel çocuklarımızın geleceğini gel eğitimi konuşalım. Varsa yüreğin gel.”

Meydanlarda diyor ki ‘Ben köprü yaptım’. Köprü yapmak basarsın parayı yaparsın. Ufak iş gerçekten demir beton bas parayı yapmak. Ben gönüllere köprü kuruyorum. Birinci köprüyü Demirel yaptı…  İkinci köprüyü Özal yaptı… Üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı… Dördüncü köprüyü de İnce yapar…

“Bana diyor ki ‘Sen Yalova’ya giderken Osmangazi Köprüsü’nden geçmiyor musun?’ Geçiyorum geçiyorum da kafama takılan bir şey var. Bana şunun cevabını verebilir misin? Demirel’in yaptığı köprüden 11 liraya geçiyorum da senin yaptığın köprüden niye 114 liraya geçiyorum? Sayın Erdoğan sana bir sorum daha var. Sayın Erdoğan yakında Ramazan Bayramı. Bu bayram gününde Demirel’in yaptığı köprüden bedava geçeceğiz de senin yaptığın köprüden niye parayla geçeceğiz? Hadi bana bunun cevabını ver.”

“Demiş ki Elon Musk beni aradı İnce’yi aramadı demiş. Ya Allah aşkına Cumhurbaşkanı sensin. Tabi seni arayacak. Bana komik demiş ya ona bir komiklik yapayım o zaman. Elin Musk’ın dan medet umuyor.”

“Bir emekli, işçi, mermer kentindeyiz. Her gittiği yerde milli ve yerli olduğu söylüyor değil mi? Sorum şu… Sarayın mermerleri Bilecik mermerleri mi Hindistan mermerleri mi? Böyle bazı filmlerde olurya soruyu sorar sonra der ki ‘sanık sizindir’ soruyu sordum Bilecik’e geldi mi Erdoğan. Gelmedi mi? Gelecektir çünkü ‘Ben sarayda hizmetçi olurum’ diyen milletvekili var. O zaman Bilecikliler AK Partili kardeşlerim size söylüyorum. Siz sormayacak mısınız? Mermeri bare bilelim. Mermer nereden geldi? Bunu öğrenmek hakkımız değil mi?”