Abone Ol

Mucize Doktor'da Ali Vefa'dan duygulandıran sözler: Bizim gibileri yuhalıyorlar

Mucize Doktor dizisi 12. son bölümüyle Fox TV'de ekrana geldi. Mucize Doktor son bölümde bir hastasının ölümünde suçlu olduğu iddiasıyla Doktor Nazlı, hastaneye gelen bakanlık görevlilerinin önüne çıktı.

Ali Vefa'dan duygulandıran sözler: Bizim gibileri yuhalıyorlar

Nazlı'nın yardımına ise Ali yetişti. Otizmli Doktor Ali Vefa ise konuşmasıyla herkesi duygulandırdı. Ali'nin "İnsanlar bizim gibilerini yuhluyorlar okullarda sokaklarda" sözleri dikkat çekti.

İşte Mucize Doktor 12. son bölümde yaşananlar.

Savant sendromlu otizmli Doktor Ali Vefa'nın sıra dışı öyküsünün anlatıldığı Fox TV'nin sevilen dizisi Mucize Doktor, 12. son bölümüyle 28 Kasım Perşembe akşamı ekrana geldi.

Mucize Doktor'un son bölümünde Nazlı zor anlar yaşadı. Bir trafik kazası sonrası müdahale ettiği hastanın ölümünde kusuru olduğu iddia edilen Doktor Nazlı, bakanlıktan gelen heyet önünde savunma yaptı.

Doktor Ali Vefa ise izinsiz olarak kurulun toplantısına girdi ve anlattıklarıyla herkesi duygulandırdı.

ALİ'DEN NAZLI'YI CEZADAN KURTARAN SÖZLER

Mucize Doktor son bölümde Nazlı'yı kurtarmak için harekete geçen Ali Vefa, kurul karşısına beklenmedik bir şekilde çıktı. Nazlı'yı kurtarmak isteyen Ali Vefa kurul karşısında, "Bir karar vermeden önce Nazlı'yı benden dinlemeniz gerekir. Size kağıtlar hazırladım, Nazlı'nın başarılarını. "Ama onun başarılarını bu kağıtlar anlatmaya yetmez. Hastaneye geldiğimde kimse beni istemedi. Sadece Nazlı geldi ve 'Ben seninle arkadaş olurum' dedi.

İşte o video...

Otizmli birine böyle davranmak hiç kolay değildir. Bana ev buldu, insanlara uyum sağlamam için beni dışarıya çıkarttı. Sonra ben atak geçirdim, panikledim ve Nazlı sokaklarda dolaşıp beni buldu. Ferman Hoca bana sadece aspiratör tutturuyordu. Nazlı onunda konuştu ve ameliyatta birinci asistan olmamı istedi. Hayatımda ilk defa Nazlı omuzuma başını koydu. Ben temastan kaçınırım, korkarım, içim kötü olur. Ama olmadım. Nazlı buraya başını koyduğunda olmadım, korkmadım" dedi.

"BİZİM GİBİLERİ YUHALIYORLAR"

Ali Vefa'nın insanların otizmli bireylere bakışlarını anlatan örneği ise dikkatleri çekti. Doktor Ali, "İnsanlar bizim gibilerini yuhalıyorlar okullarda sokaklarda. Bizim gibileri kabullenmek için çok büyük bir kalbiniz olması gerekir. Böyle bir kalbi olan birisi, bir insanın ölümünde yüzde yüz sorumlu olamaz. O kadının kurtulması için bir çare olsa, Nazlı bunu hayatı pahasına yapardı" sözleri izleyenleri duygulandırdı.

Mucize Doktor'da Ali'nin bu sözleri de etkili olunca, Nazlı kınama cezası aldı.