Abone Ol

Mısır'da AA ofisine baskın: 4 çalışan gözaltında

Mısır polisi, Anadolu Ajansı'nın Kahire ofisine baskın düzenleyerek 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına aldı. Açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı olayı kınadı.

Mısır'da AA ofisine baskın: 4 çalışan gözaltında

Anadolu Ajansı Kahire ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı 4 çalışanı gözaltına aldı. Çalışanların bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirildi.

Olayla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Anadolu Ajansı’nın Kahire Bürosu’na dün akşam Mısır güvenlik güçlerince baskın düzenlenmesi ve büro çalışanlarından bazılarının gerekçe gösterilmeden gözaltına alınması Türk basınına yönelik bir taciz ve yıldırma eylemidir, şiddetle kınıyoruz.

AA’ya yönelik bu şiddet eylemi, Mısır’daki yönetimin sadece basın özgürlüğüne yönelik menfi yaklaşımını değil, demokrasi ve şeffaflık konularındaki vahim durumunu da bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Bu pervasız tutumda basın ve ifade özgürlüğü konusunda hassas görünen Batılı ülkelerin bu ülkedeki ihlallere göz yummasının da payı bulunmaktadır. Mısır makamlarından, Anadolu Ajansı Kahire Bürosu’nun gözaltına alınan ve biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz."