Abone Ol

Milli Kütüphaneye büyük darbe: Çalışır durumdaki makineler söküldü

2016 yılında kapısına kilit vurularak içinde geçmiş ve günümüzün bilgi, belge materyaliyle önemli bir kitap, sureli yayın hazinesini içinde barındıran ve bir süre Cumhurbaşkanlığı Külliyesine taşınacağı iddialarıyla gündeme gelen Milli Kütüphane de kaos sürüyor.

Milli Kütüphaneye büyük darbe: Çalışır durumdaki makineler söküldü

Hülya Karabağlı / Ankara / TürkiyeGündemi özel haber

Kültür Sanat Sen Genel Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Deniz Özsaygı: Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Türkiye, dünyada Milli Kütüphanesi olmayan tek ülke unvanını aldı.

“Kütüphanede, matbaa ve cilt hanenin çalışır durumdaki makineleri sökülerek milyonlarca liralık baskı, dizgi makineleri ve milyonlarla ifade edilen tonlarca kâğıt stoklarının bir kısmı Konya Selçuk Üniversitesine bir kısmı Ankara Üniversitesine hibe edilerek kamu zararı oluşturuldu”

Milli Kütüphane’nin 73 yıllık kuruluş kanununun Cumhurbaşkanlığı’nın 703 sayılı kararnamesiyle lağvedildiğini ifade eden Kültür Sanat Sen Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Deniz Özsaygı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Milli Kütüphaneyi güçlendirmek yerine yok etmiş ve ülkemizin hafızasında 73 yıllık geçmişe sahip olan bu kütüphaneyi ortadan kaldırmıştır. Yapılan bu icraatla Türkiye dünyada Milli Kütüphanesi olmayan tek ülke unvanını almıştır”dedi.

Haberin devamı için tıklayın