Abone Ol

Milli Futbolcu Hakan Şükür doğan üçüncü çocuğuna neden Ömer adını verdi???

Hakan Şükür önce "Burhan Hakan" olarak açıklanan bebeğin adını çok sevdiği Fetullah Gülen için mi "Ömer Hakan" diye değiştirdi???

Milli Futbolcu Hakan Şükür doğan üçüncü çocuğuna neden Ömer adını...

Hakan, üçüncü çocuğuna neden Ömer adını verdi?


Milli Futbolcumuz Hakan Şükür, üçüncü evladını kucağına aldı. Doğumdan sonra bebeğin adı 'Burhan Hakan' olarak açıklandı. Fakat Hakan Şükür bu gün basına açıklama yaparak doğumdan sonraki heycanla basına ismin yanlış söylendiğini açıkladı...

Hakan Şükür'ün erkek evladının adının kimliğe 'Ömer Hakan' olarak geçtiği yanlışlığın düzeltiğini bildirdi.

Bu isim değişikliğinin Hakan Şükür'ünde çok sevdiği Fetullah Gülen Hocaefendinin Ömer ismine olan sevgisinin yol açtığı iddia ediliyor.

Fetullah Gülen'in, Hakan Şükür'ün oğlunun isim babası olduğu gelen iddia arasında...

Turuncutime olarak Hakan Şükür ve ailesine yeni doğan evlatları ile birlikte mutlu bir ömür diliyoruz.



Fetullah Gülen'in 31 Ocak 2005 tarihinde Milliyet Gazetesine verdiği Röportajda kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, Ömer isminin onun için ne kadar önemli olduğunu vurguluyor!



Tarihte en çok kimlerden etkilendiniz?


Dört halifenin her biri kendisine ait hususiyetiyle bana çok etkileyici gelir. Mesela Hz. Ebu Bekir, iki sene gibi az bir zamana o kadar çok şey sığdırmıştır ki, onu görmekte zorlanıyorum; onu anlamak için dönemini adeta x-ray ışınlarıyla incelemek lazım diye düşünüyorum. Fakat Hz. Ömer, daha geniş bir zamanda gerçekleştirdiği açılımlar ve bu açılımlara rağmen kendisini sıfırlamaktaki başarısı, vefatı anında 'dünyaya girdiğim gibi çıkarsam kendimi mutlu sayacağım' cümlesiyle dile getirdiği duygulardaki derin mana, hakperestliği ve Allah'ın inayetinden başka dayanak tanımayışıyla bende derin bir hayranlık hissi uyarıyor. Marx'ın da ona hayran olduğunu söylerler.
Mesela, Ömer bin Abdülaziz aklıma gelince gözlerim dolar. Yine, Fatih'e ve özellikle Osman Gazi'ye hayranlık duyarım. Fatih'in İstanbul'un fethi gibi icraatlarına kıyaslanırsa Osman Gazi'nin yaptıkları küçük görünebilir ama o bir millet mimarıdır. Büyük bir oluşumun temellerini atarken, aklî, mantıkî, hissî, ruhî, kalbî, hiçbir yanını boş bırakmayarak zor bir dönemde ortaya koyduğu askeri ve siyasi deha ile çok büyük bir iş yapmıştır.

www.turuncutime.com