Abone Ol

Arda Turan: Dua edenlere teşekkür ederim

MİLLİ futbolcu Arda Turan, Barcelona'nın İspanya Kral Kupası'nda Espanyol ile oynadığı maçta ilk kez takımının formasını giydi.

Arda Turan: Dua edenlere teşekkür ederim

Kral Kupası’nda Espanyol’a karşı ilk kez Barcelona forması giyen milli yıldız Arda Turan maçı değerlendirdi. 4-1 kazandıkları ilk maçında ortaya koyduğu performansın kendisini tatmin ettiğini kaydeden Arda, takımla oynamaktan büyük keyif aldığını söyledi.

Maç sonrası açıklama yapan Arda Turan, “Öncelikle çok zordu bir defa.. Heyecandan çok, enerjiyi nasıl ayarlayacağın.. Çünkü top koordinasyonu maç temposuyla çok farklı bir şey. Ama bu takımın içinde olmak çok büyük bir keyif, çok eğlenceliydi. Kazandığımız için mutluyuz. Önemli bir galibiyet, turu geçmek adına. Ama gerçekten çok keyifliydi” dedi.

Maçtan sonra neler yaşandığını aktaran Arda Turan, “Herkes mutlu herkes tebrik etti sonunda formaya kavuştuğum için. Benim için büyük bir gurur, umarım böyle devam eder. Her maçı kazanarak devam ederiz” diye konuştu. Arda Turan, “Yavaş yavaş topla haşır neşir olmaya çalışıyorum. Daha çok takıma ayak uydurmaya çalışıyorum. Takımla hazırlık maçı bile oynamadık FİFA’nın kuralları gereği. O yüzden takımın içinde olmak daha farklıydı. Bence ilk maça göre kötü bir maç değildi, ilk maçıma göre iyi bir performanstı, beni tatmin etti. Bana dua eden herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Arda Turan: Dua edenlere teşekkür ederim - Resim: 1Arda Turan Barcelona'da sezonu açtı

Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle 6 aydır antrenmanlara çıkan ancak maçlarda forma giyemeyen Arda Turan, yasağın önceki gün sona ermesinden sonra bugün ilk kez Katalan ekiple sahaya çıktı. İlk 11'de sahaya çıkan Arda, böylece Rüştü Reçber'den sonra Barcelona formasını giyen ikinci Türk oldu.

İLK MAÇINDA BARCELONA GALİP
Camp Nou'da oynanan maçta Barcelona, Espanyol'u 4-1 mağlup etti. Konuk ekip Espanyol'un golünü 9. dakikada Felipe Caicedo atarken, Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 13 ve 44. dakikadalarda Messi, 49. dakikada Pique ve 88. dakikada Neymar kaydetti. İlk 11'de sahaya çıkan Arda Turan, 67. dakikada yerini Ivan Rakitic'e bırakırken, gösterdiği performansla beğeni topladı. Bu arada Espanyol takımında Hernan Perez 72. dakikada, Pepe Diop da 75. dakikada kırmızı kart gördüler.

BAYRAMPAŞA'DAN BARCELONA'YA...
34 milyon Euro ve tutturulacak hedeflere göre 7 milyon Euroluk opsiyonla Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan 28 yaşındaki Arda Turan, bu günlere geliş hikayesiyle de tüm dünyanın dikkatini çekti.
8-9 yaşlarında Bayrampaşa'daki Altıntepsi Makelspor'da futbol hayatına başlayan Arda, 12 yaşında Fatih Terim'in kendisini beğenmesi üzerine Galatasaray'ın altyapısına transfer edildi. Galatasaray PAF Takımı'nda aralıksız 4 yıl forma giyen Arda Turan, 56 maçta 11 gol kaydetti. Bu dönemde Arda, Hagi'nin forma giydiği bir maçta top toplayıcılık yaparken görüntülenmişti.

2004 YILINDA A TAKIMA YÜKSELDİ
Arda Turan, 2004-05 sezonunda A takıma yükselirken, A takım formasını ilk kez 22 Ocak 2005 tarihinde Bursaspor maçında giydi. Arda, o sezon ikinci ve son maçına ise ligin son haftasında oynanan Denizlispor karşılaşmasında çıktı.

VESTEL MANİSASPOR MACERASI...
2005-06 sezonunun ilk yarısında Galatasaray'da yeterli forma şansı bulamamasının ardından Manisaspor'a kiralık olarak verilen Arda, Manisaspor'da yarım sezonda oynadığı 15 maçta 2 gol attı. İyi oyunuyla göz dolduran Arda Turan, 2006-2007 sezonunda Galatasaray'a döndü.

GALATASARAY'DA YILDIZI PARLADI
Galatasaray'a döndüğünde dönemin teknik direktörü Eric Gerets tarafından ilk 11'e alınan Arda, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda FK Mlada Boleslav karşısında ilk maçta üç gol, bir asistle yıldız bir futbolcu olacağını göstermeye başladı. 2007-2008 sezonunda Arda, ilk 11'in değişmez isimlerinden olurken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ve Liverpool maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi.

2009 YILINDA GALATASARAY'IN KAPTANI OLDU
Arda Turan, 10 Temmuz 2009 tarihinde resmi olarak Galatasaray kaptanlığına getirilirken, Turgay Şeren, Bülent Korkmaz ve Tugay Kerimoğlu'dan sonra Galatasaray tarihinin en genç kaptanlarından biri oldu. Arda'ya, Galatasaray'ın efsane oyuncuları Metin Oktay, Tanju Çolak ve Gheorghe Hagi gibi 10 numaralı forma verildi.

İSPANYA KARİYERİ 2011'DE BAŞLADI
Artık yıldız bir futbolcu olduğunu kanıtlayan Arda Turan, 2011 yılında Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer oldu. Atletico Madrid, 4 yıllık sözleşme imzaladığı Arda için 12 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Oynadığı ilk sezonda 11 numaralı formayı giyen Arda, 2012-2013 sezonunda ise 10 numaralı formayı aldı.

Milli futbolcu, Atletico Madrid forması ile La Liga'daki ilk maçına 28 Ağustos 2011 tarihinde Osasuna karşısında çıktı. Arda, Atletico Madrid'de ilk golünü ise UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic'e karşı attı.

Arda, 9 Mayıs 2012 tarihinde Atletico Madrid'in Athletic Bilbao'yu 3-0 yendiği UEFA Avrupa Ligi finalinde forma giydi. Maçta ikinci golün asistini yapan Arda, Türkiye dışından bir kulüple Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan ikinci Türk futbolcu oldu. 31 Ağustos 2012 tarihinde Atletico Madrid'in Chelsea'yi 4-1 yendiği UEFA Süper Kupa maçında da forma giyen Arda, Falcao'nun attığı üçüncü golün asistini yaptı. Arda'nın 90 dakika forma giydiği maç sonunda Atletico Madrid, Süper Kupa'nın da sahibi oldu.

Atletico Madrid, ligde 2013-14 sezonunu şampiyon tamamlarken, Arda'nın sözleşmesi 2017 yılına kadar uzatıldı. Madrid kulübü, yıldız futbolcunun serbest kalma ücretini 41 milyon Euro olarak belirledi.

VE BARCELONA'DA...
Barcelona, 6 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro ve tutturulacak hedeflere göre 7 milyon Euroluk opsiyonlu bonservis bedeli karşılığında Arda Turan ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Bu transferle birlikte Arda, bonservisine en çok ücret ödenen Türk futbolcu oldu. Yıldız futbolcunun ise Barcelona'dan yıllık 8 milyon Euro alacağı ve 5 yıllık toplam maliyetinin 81 milyon Euro olacağı açıklandı. Arda, Luis Suarez, Neymar, Zlatan Ibrahimovic ve Samuel Eto'o'dan sonra Barcelona tarihinin en pahalı beşinci futbolcusu oldu.

Barcelona'nın transfer yasağı nedeniyle 6 ay forma giyemeyen Arda, yeni takımıyla birlikte antrenmanlara çıktı. Arda Turan, yasağın önceki gün sona ermesinden sonra bugün ilk kez Katalan ekiple sahaya çıktı. İlk 11'de sahaya çıkan Arda, 68. dakikada yerini Ivan Rakitic'e bıraktı. Milli futbolcu, ilk maçı olmasına rağmen gösterdiği performansla beğeni topladı.