Abone Ol

Milano'da gece sokağa çıkma yasağı geliyor

Medyafaresi.com Dış Haberler - İtalya'da kabus geri döndü, koronavirüste ikinci dalga yaşanıyor.

Milano'da gece sokağa çıkma yasağı geliyor

Nilüfer Şensöz/Roma/Medyafaresi 

İtalya koronavirüste ikinci dalga yaşanıyor. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte dün "İtalya yeni bir genel kilitlenmeyi kaldıramaz" dedi ancak bugün yerel yönetimlerden yeni açıklamalar geldi. Bölgeler koronavirüsle mücadelede zorlanıyorlar. Son olarak İtalya'da Milano'nun içinde olduğu Lombardiya Bölgesi'nde gece sokağa çıkma yasağı geleceği belirtiliyor. 

Yerel yönetim, merkez yönetimden Lombardia'nın Perşembe'den itibaren 23:00-05:00 saatleri arasında kapatılması istedi. Sağlık Bakanı Roberto Speranza, bu talebe katıldığını söyleyerek, "Katılıyorum. Bu konuda önümüzdeki birkaç saat içinde birlikte çalışacağız" dedi. 

İtalya Başbakanı Conte, dün açıkladığı yeni koronavirüs tedbirlerinde,  "Belediye başkanları meydanları, caddeleri kapatabilir. Barlar, restoranlar 24.00'te kapanacak. Temaslı sporlar durduruluyor" demiş ancak sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir açıklama yapmamıştı.  Conte, okulların açık kalacağını ve derslerin devam edeceğini garanti etmişti.

HAFTASONLARI ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ KAPANIYOR

Bu arada gece sokağa çıkma yasağının yanısıra Lombardiya bölgesinde haftasonları alışveriş merkezlerinin kapatılması gündemde. 

İtalya'da son 24 saatte koronavirüsten 73 kişi hayatını kaybetti. Ülkede bugün 9 bin 338 yeni koronavirüs vakası kaydedildi.  Yeni pozitiflerin en yüksek olduğu bölge Lombardiya (1.687) olup, onu Campania (1.593) ve Toskana (986) izliyor.     

(Nilüfer Şensöz/Roma/Medyafaresi)