Abone Ol

MHP’li Başkan: Cem Yılmaz'ın filmlerini izledim, hiçbir şey anlamadım

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cem Yılmaz hakkında sorulan soruya yanıt veren Şahin, “İnsanımızla dalga geçen bir adama gitmem, para da vermem, öyle bir mecburiyetim yok” dedi.

MHP’li Başkan: Cem Yılmaz'ın filmlerini izledim anlamadım

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, düzenlenen iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ünlü Komedyen Cem Yılmaz hakkında sorulan soruya yanıt veren Şahin, “Memleketimizin öz değerlerine önem vermeyen, dağ ağzıyla konuşan, insanımızla dalga geçen bir adama gitmem, para da vermem, öyle bir mecburiyetim yok” dedi. 

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, kentteki basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu. Şahin, programda gündeme dair açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Şahin, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal kararı verdiği İstanbul seçimlerine dair bahsederken, bazı sanatçıların CHP’li Ekrem İmamoğlu lehine yaptıkları söylemlere değindi.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın sosyal medyadan yaptığı, ‘Her şey çok güzel olacak’ paylaşımının ülke gündemine oturması sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Artık Cem Yılmaz’ı sevemem” sözlerinin hatırlatılması ve “Cem Yılmaz’ın gösterisine gider misiniz?” sorusunun yönetilmesi karşısında, “Cem Yılmaz’ın filmlerini seyrettim hiçbir şey anlamıyorum.

Memleketimizin öz değerlerine önem vermeyen, dağ ağzıyla konuşan, insanımızla dalga geçen bir adama gitmem, para da vermem, öyle bir mecburiyetim yok. Afrin’de 100 bin asker mermi altındayken oraya giden sanatçılarla dalga geçen, yalaka diyenler değil miydi bunlar?

Bunların yaptıkları niye demokratlık da ötekilerin başka bir şey? Bunlar şimdi İmamoğlu’nun yalakası değil mi? Bugün törenlerde ‘her şey çok güzel olacak’ dedi. Bu bize mahalle baskısı değil midir? Ben de, ‘hoşt’ dedim. Oradaki bin kişi duyacak şekilde söyledim” dedi.

“21’İNCİ YÜZYILIN GÖNÜL ERLERİYİZ”

Şahin, “Bizim siyasetten muradımız bir yere gelmek değil. Biz 21’inci yüzyılın gönül erleriyiz. Biz çocukluğumuzdan büyüklüğümüze kadar ömrümüzü milletimize, memleketimize adamış aşık insanlarız. Memleket aşığıyız. Şu olalım, burayı yönetelim gibi bir amacımız yok. tabii ki kazanmak istiyoruz ama kızıl elmamız memleketimizin birliği, dirliği, refahı, büyümesidir. Çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak istiyoruz” diye konuştu.

“BİZ KENDİMİZİ ANLATAMIYORUZ”

‘MHP neden iktidar olamıyor?’ sorusunu yanıtlayan Şahin, “Biz kendimizi anlatamıyoruz. Daha iyi anlatacağız” derken partisine yöneltilen, ‘Baston değneği’ eleştirileri için de, “MHP tarihinde CHP ile de birliktelikler var başka partilerle de birliktelikler var. Bizim siyasetten muradımız millete hizmet, ülke menfaati. Milletimize hizmet olan her yerde CHP ile de AK Parti ile de işbirliği yaparız” ifadelerini kullandı.

‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelecek misiniz?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Şahin, “Milletimizi ilgilendiren, kentimizi ilgilendiren her konuda herkesle bir araya geliriz” dedi.

“İŞ VE SÖZ BİRLİĞİNE GİDECEĞİM”

Hasan Tahsin tartışmasına da değinen Şahin, “Ben diğer partilere de gideceğim. İzmir’de de yerelin olurunu isteyeceğim, iş ve söz birliğine gideceğim. Genel başkanımız dosyayı aldı, ‘evladım ben inceleteyim, enine boyuna hazırlanalım, öyle gündeme getirelim’ dedi. Dünyada bunun çok örnekleri var. Sırbistan’da padişahımızın şehit edildiği yerin adı katilin ismini koymuşlar. Bizi ilgilendiren birkaç yerde bunların örneği var. Emperyalizme ilk kurşunu sıkmak çok önemli” şeklinde konuştu.

“100 AVUKAT İLE İSTANBUL’A GİDECEĞİZ”

İstanbul’da 23 Haziran’da gerçekleşecek yerel seçime İzmir’den katılım göstereceklerini söyleyen Şahin, “Seçime ABD, Avrupa, CHP, HDP, PKK’nın dağ kadrosu ilgi gösteriyor. ‘Çok ilgi gösterilen bir yer, İzmir’den biz niçin ilgi göstermiyoruz?’ dedik. Partili 100 avukatımızla, 30 ilçe başkanımızla, 80 il yönetim kurulu üyemizle birlikte İstanbul’a gideceğiz. Haziran ayında hareket edeceğiz” ifadesini kullandı.

Açılım süreci yeniden gündeme gelirse MHP’nin tavrı ne olur?’ sorusunu yanıtlayan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu soruyu sormak bile gereksiz. Tavrımız çok net ve kesin olur” dedi.

iha