Abone Ol

MHP'li İzzet Ulvi Yönter’den EYT Açıklaması!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Dr. İzzet Ulvi Yönter, tv100 ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Yönter, EYT'nin çözümlenmesinin MHP seçim vaadinde olduğunu ve en kısa sürede çözümlenmesi gerektiğini belirterek açıklamalarda bulundu.

MHP'li İzzet Ulvi Yönter’den EYT Açıklaması!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Dr. İzzet Ulvi Yönter'in açıklamasından başlıklar;

"Türkiye’ye tüm dünya şükran duymalıdır"

Bugün saat 16.30 da imzalanacak olması Türkiye’nin üstlenmiş odluğunu görevin bir sonucudur. Tebrik ediyoruz, gurur duyulacak bir anlaşma. Tahıl sevkiyatı 20 milyon ton hububatın önünü açacak.

Gıda ve enerji konusunda dünya büyük sıkıntı yaşıyor. Dünya açlık konusunda alarm zilleri çalışıyor. Türkiye’nin arabulucu rolü ile öncü diplomasisiyle, samimi ve ısrarlı girişimleriyle tahıl koridorunun açılması büyük başarıdır. Türkiye’ye tüm dünya şükran duymalıdır. Dünyada aç bir şekilde hiçbir çocuk yatağına girmeyecek bu insani görevi Türkiye büyük bir muvaffakiyetle yerine getirmiştir. Tahıl sevkiyatının hem ülkemize hem tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye kendi coğrafyasında parlayan yıldızdır.

"Enflasyon sorunu Türkiye'ye özgü değil"

Ekmeğin 250 gramı 5 TL diye çocuklarımız ekmek yemeyecek mi? Enflasyon sorununu Türkiye’ye özgü gösteremeyiz. Covid-19 sonucu küresel ekonomi büyük kırılganlık tüneline girdi. İhracat pazarlarında resesyonlardan bahsediliyor. Resesyon demek gerileme demek; yoksulluğun çığ gibi büyümesi demek. Merkez bankasının resesyon tehlikesi Türkiye’nin ekonomik planlarına yansıyor.

"Yüksek faiz üretime zarar verir"

Dövizde kontrolünü sağlamak için doğru bir politika uygulanıyor. Kısa vadede enflasyon oranını düşürebilir ama uzun vadede üretime korkunç derecede zararlar verir. Bugünü kurtaralım derken geleceğimizden vazgeçemeyiz.

"Ortada savaş yok"

Dahok’ta sivillere saldırı var cevap HDP’den, PKK’dan geliyor. HDP savaş suçu işlendi diyor. Ortada savaş yok. Ortada hainlerle, bölücülerle, terörle mücadele var.

"6’lı masa Türkiye’ye şaşı bakıyor"

"HDP, CHP ve İYİ partinin ittifakıdır. İşleri güçleri yalan dolan. Biz kabukla uğraşmıyoruz içindeki öze bakıyoruz. Bunların alayı birlikte, beraber zillet işte bunlar. Bunlar hayat pahalılığı var diyormuş; bunların ahlakları yok akılları buharlaşmış. Bunları Türkiye’ye bakışları şaşı. Enflasyon hayat pahalılığı var ama enflasyon nasıl çıktıysa öyle inecektir. Bugün sorun varsa çözülmek içindir."

"Ne demek Kılıçdaroğlu dedi Erdoğan yaptı"

Tencere tava hep aynı hava. Düğüne götürsek zurnayı beğenmez bunlar. Kendi seslerini duyuyorlar. KYK hepimizin meselesi; bizde bu meselenin çözülmesini istedik. Bu aynı zamanda iktidarı tahriktir; bu sorunları çözmeyin ifadesidir. Siyasi nefisle oynamak meselesidir. Ne demek ben yaptımda çözdünüz. Zaten Cumhur İttifakının ve hükümetin gündeminde. Gençlerimize elimizi uzatmayacak mıyız?

"Bu yara sarılmalı"

"MHP’de seçim beyannamesinde koyduğu vaatler konusunda girişimlerimiz oldu. EYT mutlak suretle çözülmeli. Kanun teklifi verdik. Genel Başkanımız bu konunun çözülmesini istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ocakta çözümleneceğini açıkladı. Biz olabilecek en kısa sürede bu sorunun çözülmesini arzuluyoruz. Farklı altenatifler senaryolar var...EYT sorunu yaşayan bütün kardeşlerimizin vatandaşlarımızın derin bir nefes alması lazım. 8 Eylül 1999 önce sigortalı olan ve EYT sorunu yaşayan bütün vatandaşlarımıza mutlak suretle el uzatılmalı ve bu bahis kapatılmalı, bu yara sarılmalı."

2023 seçimleri haziran ayında yani zamanında olacak.