Abone Ol

MHP’den Yobaz Akit Yazarına Atatürk Ayarı: Vaftiz Bile Olurdun

Akit yazarı Yaşar Değirmenci’nin, Devlet Bahçeli ile ilgili ifadelerine MHP’den sert tepki geldi.

MHP’den Yobaz Akit Yazarına Atatürk Ayarı: Vaftiz Bile Olurdun

Akit yazarı Yaşar Değirmenci, yazısında Mustafa Demirkan'ın Ayasofya’da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hedef aldı.

DEVLET BAHÇELİ’Yİ HEDEF ALDI

Akit yazarı Değirmenci, şunları kaydetti: “Milliyetçi (MHP’nin) ‘zillet ittifakı’ dedikleriyle Mustafa Kemal ortak paydasında birleşmeleri, Kemalizm’in yahut insanları putlaştırmanın bir başka versiyonu değil mi? Balıkesir hutbesine âlimlerin, din adamlarının dahi okuyamadığı bugünün solcu ve partileri imza atabilirler mi? MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kurduğu cümleler öylesine aşırı, temelsiz ve tutarsızdı ki ne İslam’ın temel esaslarıyla ne de yakın tarihin siyasi ve toplumsal tecrübeleriyle telif etme imkânı vardı.

Adeta ‘Olmasaydın Olmazdık’ karanlığı ve dayatması form değiştirip karşımıza dikiliyordu. Mesela şu cümlede koskoca bir halkın iman sahibi olması bile bakın mutlak manada nasıl Ulu Önder’e bağlanıyor: ‘Atatürk tarih sahnesine çıkmasaydı, İslam’ın bekçisi olmasaydı doğduğunuz zaman kulağınıza ezan mı okunur yoksa bir Kilise’de vaftiz mi olurdunuz?’ Devamında; ‘Atatürk’ü rahmetle anmak, ona saygı duymak, onun eserlerine sadık kalmak her nesil, her Türk evladı için ödevdir.’”

“OLMASAYDI OLMAZDIN, OLSAN BİLE VAFTİZ OLURDUN”

Yaşar Değirmenci’nin yazısına MHP’den tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Yeni Akit Gazetesi köşe yazarlarından Yaşar Değirmenci, ‘putlaştırmak müzmin hastalık’ başlıklı süfli köşe yazısında Genel Başkanımıza saldırmış! Bu müfteri, Atatürk’e sahip çıkmamızı hazmedememiş! Bak Değirmenci, burayı iyi belle; olmasaydı olmazdın, olsan bile vaftiz olurdun!”