Abone Ol

Metin Akpınar Erdoğan hakkında ne dedi? İşte olay sözler

Ünlü sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘darbeye çağrı’ ve ‘ölüm tehdidi’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Peki Akpınar ne demişti?

Metin Akpınar Erdoğan hakkında ne dedi? İşte olay sözler

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisine neden olan o sözleri;

Metin Akpınar, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.

Kim Rusya'ya döndüyse, iktidardan gitti onu da söyleyeyim. Adnan Menderes de randevu almıştı ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde Kuzey'e döndüğün de ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına. "