Abone Ol

Meteorolojiden yoğun kar ve buzlanma uyarısı!

Meteorolojiden yoğun kar yağışı ve buzlanma uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden yoğun kar ve buzlanma uyarısı!

Yapılan son değerlendirmelere göre Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Çankırı, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Halen ülkemizin kuzey kesimlerinde devam eden yağışların; Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistem ile birlikte, Amasya ve Tokat çevreleri ile Sinop, Samsun, Ordu, Giresun' un yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Don ve buzlanma ile birlikte ulaşımda aksamalar başta olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Amasya ve Tokat çevreleri ile Sinop,Samsun, Ordu ve Giresun'un yüksek kesimlerinde (300 m ve üzerindeki rakımlarda) kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara, İç Ege ve Göller Yöresi'nde yer yer sis ve pus meydana geleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yollarda buzlanma nedeniyle trafikte ve ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı ve az bulutlu 11

BURSA Parçalı yer yer çok bulutlu 11

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu 12

YALOVA Parçalı bulutlu 11

EGE
Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı bulutlu 5

DENİZLİ Parçalı ve az bulutlu 12

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 14

UŞAK Parçalı bulutlu 7

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, doğusu ile iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Antalya Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 14

ANTALYA Az bulutlu ve açık 17

ISPARTA Parçalı ve az bulutlu 8

MERSİN Az bulutlu ve açık 16

İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, Kayseri, Yozgat, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuzey ve doğu ilçeleri hafif kar yağışlı 5

ESKİŞEHİR Parçalı yer yer çok bulutlu 6

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı 2

KONYA Parçalı ve az bulutlu 5

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Sinop'un iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve iç kesimleri karla karışık yağmurlu 7

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 4

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı 3

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve iç kesimleri karla karışık yağmurlu 10

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Amasya ve Tokat çevreleri ile Samsun, Ordu ve Giresun'un yükseklerinde (300 m ve üzerindeki rakımlarda) kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı -3

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 5

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 7

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 6

DOĞU ANADOLU
Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Ardahan ve Erzincan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu -4

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu 3

MUŞ Parçalı ve çok bulutlu -2

ŞIRNAK Parçalı ve çok bulutlu 0

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BATMAN Parçalı ve çok bulutlu 5

DİYARBAKIR Parçalı yer yer çok bulutlu 7

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 9

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 10

DENİZLERDE HAVA
Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de fırtına,akşam saatlerinden itibaren Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), sabah saatlerinde doğusu kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), gece saatlerinden itibaren geneli doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), sabah saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde, akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, orta ve doğusu 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinden itibaren 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), doğusu 3 ila 5 (20-40 km/s), akşam saatlerinde Orta Akdeniz ile gece saatlerinde tamamı 5 ila 7(40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 2,5m, Görüş: iyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi.