Abone Ol

Meteoroloji'den kritik uyarı!

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Karadeniz Bölgesi'nin Ramazan Bayramı boyunca yağışlı havanın etkisi altında olacağı uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den kritik uyarı!

Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden (BTUM), yapılan yazılı açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre, bayramı tatili süresince bölgenin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıkla sağanak ve gök gürültülü geçeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Yağışların, Samsun ve Ordu çevrelerinde bayram tatili süresince zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden, sel ve su baskını riski ile toprak doygunluğa ulaşacağından heyelan tehlikesi bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde uzun yıllar temmuz ayı ortalaması (mevsim normalleri) civarında seyredeceği beklenmektedir. Pazar günü, bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bayramın birinci günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bayramın ikinci günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bayramın üçüncü günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Samsun ve Ordu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Bayram tatilinin daha sonraki günlerinde ise yağışların bölgemizde aralıklarla devam edeceği tahmin edilmektedir."