Abone Ol

Mesut Yılmaz'dan Cevdet Saral'a: FETÖ'yü soruşturduğunu Ecevit duymasın, hükümeti yıkar

TRT Haber tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümüne özel hazırlanan “Zehirli Salkım” belgeselinin ikinci bölümünde dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, çok çarpıcı bir açıklamada bulundu.

FETÖ'yü soruşturma, Ecevit duyarsa hükümeti yıkar

Eski Emniyet Müdüründen Çarpıcı Açıklama

Saral, “Başbakan Mesut Yılmaz’a cemaatin faaliyetleriyle ilgili devleti bilgilendirmek istediğimi söyledim. Mesut bey de ‘Sakın ha! Bu konuyla alakalı bir çalışma yaptığını sayın Ecevit duyarsa hükümeti yıkar.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün karanlık tarihini gizli tanıkların ve darbenin kilit isimlerinin anlatımıyla deşifre eden “Zehirli Salkım” belgeseli, yayınlanan ilk iki bölümüyle büyük ses getirdi. TRT Haber tarafından hazırlanan belgeselin ikinci bölümünde ise Eski Ankara Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral bilinmeyen çarpıcı bir detaydan bahsetti. 

“Sakın ha! Ecevit duyarsa hükümeti yıkar” 

Eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, rahatsız olduğu konuyu dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’a açtı. Saral, Mesut Yılmaz’la aralarında geçen o dikkat çeken konuşmayı şu sözlerle anlattı: 

“Sayın Başbakanım, bu cemaat aleyhimize müthiş bir kampanyanın içerisine girdi. Müsaade ederseniz, bunun sebebini anlamak ve bu cemaatin faaliyetleriyle ilgili devleti bilgilendirmek istiyorum. Mesut bey bir an duraklama geçirdi ve sakın ha, diye başlayan bir cümleyle niyetini bana ifade etti.

Bu konuyla alakalı bir çalışma yaptığını sayın Ecevit duyarsa hükümeti yıkar. Çünkü Ecevit’in bu cemaate dönük önemli bir beklenti ve sempatisi var. Bu sebeple bu çalışmayı yapma sen dedi. Ben de bir süre çalışmayı askıya aldım.” 

İŞTE O VİDEO