Abone Ol

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Değişiklik Yok

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, bu yılın ikinci PPK'sının ardından yüzde 14 seviyesindeki politika faizini değiştirmediğini açıkladı.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Değişiklik Yok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) şubat ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıdan politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutulması kararı çıktı. Piyasanın beklentisi faizin sabit tutulacağı yönündeydi.

Böylece haftalık repo faizi olan politika faizini yüzde 14 seviyesinde kaldı.

Merkez Bankası, eylül ayından itibaren üst üste dört toplantısında faizi toplam 500 baz puan indirdikten sonra, ocak ayı toplantısında bir değişikliğe gitmemişti.

Merkez Bankası'ndan PPK sonrası yapılan yazılı açıklamada bir önceki toplantıdaki metinle benzer ifadeler yer aldı.

Faiz kararı sonrasında döviz kurlarında kayda değer hareketler yaşanmadı. Dolar/TL 13,62; euro/TL 15,50-52 bandında değerleniyor.

TCMB, karar metninde alınmış olan kararların birikimli etkilerinin yakından takip edildiğini ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütüldüğünü ifade etti.

Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumları, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmelerinin etkili olduğunu söyleyen TCMB sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngördü.