Abone Ol

Akşener: TSK’nın sınırdaki tatbikatı israf ve espri konusu

Meral Akşener, hükümetin IKYB'deki referanduma ilişkin tavrını 'durumu geçiştirmek' diye niteledi.

Akşener: TSK’nın o tatbikatı israf ve espri konusu

Yeni parti kurma hazırlığında olan Meral Akşener, Türkiye’de hükümetin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) referanduma yönelik tavrını eleştirdi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Akşener, “Ülkeyi yönetenler iddialı beyanatlar vermeseydiler ve Türkiye hiç bir girişimde bulunmasıydı daha iyi olurdu. Hiç değilse muhataplarımız bizi daha akıllı ve güçlü zannederlerdi” dedi.

‘TÜRKİYE ANA AKTÖR OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR’

Akşener, Türkiye’nın Irak sınırında yaptığı askeri tatbikatı ise şöyle eleştirdi: “Sınırı kapatmayıp, tatbikatı üst düzeye çıkarmak bizim için israf, seyredenler için espri konusu olmaktan öteye gitmez. Dış politikada ‘durumu geçiştirmek’ şeklinde okunur. Netice olarak, Türkiye kendi sınırlarında bile ana aktör olmaktan çıkmıştır.”

Akşener’in mesajının tamamı şöyle:

Akşener: TSK’nın sınırdaki tatbikatı israf ve espri konusu - Resim: 1

Gazete Duvar'ın haberine göre Akşener daha sonra eski MHP Milletvekili Lütfi Türkkan’ın CHP’li Aytun Çınar’ın TBMM’de yaptığı bir konuşmanın videosunu eklediği mesajını “Bugün yaşanılan her şeyin sebebi malum ortakların ticareti devam edebilsin diyedir. Barzani’nin petrolünü kimler taşıyor?” notuyla paylaştı.

Akşener: TSK’nın sınırdaki tatbikatı israf ve espri konusu - Resim: 2