Abone Ol

Meral Akşener'den Söke Söke Tepkisi: Bizden Kapik İşlemez!

Partisinin Grup Toplantısında konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener “Erdoğan, tarafını seç. Milletinin yanında mısın, yoksa 5'li çetenin arkasında mı duracaksın?”

Meral Akşener'den Söke Söke Tepkisi: Bizden Kapik İşlemez!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kanal İstanbul'a yatırım yapanların paralarını vermeyeceğiz" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "O parayı tahkim yoluyla söke söke alırlar" sözleri başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. İYİ Parti lideri, Erdoğan’a “Milletin adamı diyorlar ya, meğerse tahkimin avukatıymış. Tarafını seç. Milletinin yanında mısın, yoksa 5'li çetenin arkasında mı duracaksın?” diye seslenirken "Varsa paran bizzat sen ödeyeceksin. Şayet birisi bir parayı söke söke alacaksa hiç kusura bakma senden alacak" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, iki çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin Antalya'nın Elmalı ilçesinde görülen davada sanıkların tutuksuz yargılanıyor olması üzerinden iktidara tepki gösterdi. İYİ Parti lideri, "Buradan başta Adalet Bakanı olmak üzere iktidarı uyarıyorum milletin adalet duygusu ve vicdanıyla sakın oynamayın. Empati yoksunu yargı kararlarıyla milletimizi tahrik etmeyin" dedi.

Akşener'in ifadeleri şöyle:

Elmalı davası denilen hukuk rezaletinden bahsetmek istiyorum. 6 ve 9 yaşlarında iki küçük yavrumuzun yaşadığı korkunç olayları biliyorsunuz. Tanıklar adli tıp raporların rağmen aylar önce tahliye edilmişler. Tutuklu yargılamayı olağanlaştıranlar konu iki küçük çocuğumuza vicdansızca yapılan cinsel istismar oluna tutuksuz yargılamayı tercih etmişler. Şaşırdık mı? Hayır! Tecavüze uğrayan çocuklarımızın, kadınlarının faillerinin ha bire serbest bırakıldığı hukuk sisteminde  buna karşılık öldüresiye dayak yiyen milletvekilleri, gazetecilerin serbest dolaştığı bir hukuk sistemiyle yönetilen böyle bir adaletsizlikle yürütülen bir Türkiye! Elbette şaşırmadık.  Bu insanlıktan yoksun kararda pay sahibi olan herkesi Allah'a havale ediyorum, milletime şikâyet ediyorum. Hukuka ve adalet sistemine güvenimizin pamuk ipliği hale getirildiği  bu dönemde bu korkunç suçun faillerinin aramızda geziyor olması kabul edilemez. Çocuklarımız çizerek anlatmışlar anlaması gereken vicdansızlar anlayamamış. Buradan başta Adalet Bakanı olmak üzere iktidarı uyarıyorum milletin adalet duygusu ve vicdanıyla sakın oynamayın. Empati yoksunu yargı kararlarıyla milletimizi tahrik etmeyin.
"Gittiğin yol, yol değil"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Gittiğin yol yol değil, yol verdiğin bu adaletsizlikler hem toplum vicdanını hem de milletimizin devlete olan güveni yaralıyor. Yazıktır, günahtır. Bozdun bu adalet kantarını ve adalete, hukuka bu ülkede yaşayan tek bir ferdin inancı kalmadı" diyerek seslenen Akşener, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasına ilişkin olarak şunları kaydetti:

Kadınlara seslenmek istiyorum, kadınların mücadelesi benim mücadelemdir. Kadınların mücadelesi, İYİ Parti'nin mücadelesidir. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar İstanbul Sözleşmesi yaşatır demeye devam edeceğiz. Sonunda mutlaka biz kadınlar kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.



“Söke söke” tepkisi:Yazıklar olsun

Erdoğan’ın Kanal İstanbul projesinde yatırımcılara paralarını ödemeyeceklerini söyleyen muhalefet liderlerine yönelik olarak söylediği “Söke söke alırlar” ifadesine sert tepki gösteren İYİ Parti lideri, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Erdoğan geçen hafta Kanal İstanbul'a karşı durduğumuz için ve iktidara gelince size tek kuruş ödemeyeceğiz dediğimiz için sinirlendi ve 'Uluslararası tahkim yoluyla sizden parayı söke söke alırlar' dedi. Milletin adamı diyorlar ya, meğerse tahkimin avukatıymış. Bugüne kadar kandırıldın, bu defa sen milleti kandırdın. Sizden dediği kim, milletin ta kendisi. İbretlik gerçekten. Sandık ne zaman gelirse gelsin, seçimde kazanamayacağını anlamış, diyor ki; sizden. Küçük ortak hiç durur mu? Dünkü konuşmasında, Türk milletinin parasına çökecek firmaları hukuki güvence altına alalım dedi. Bu ne utanmazlık. Bu nasıl bir işbirlikçilik. Yazıklar olsun. Sayın Erdoğan, tarafını seç. Milletinin yanında mısın, yoksa 5'li çetenin arkasında mı duracaksın?
“Abuk subuk konuşarak…”

“Milletin adamı mısın, lobilerin adamı mı olacaksın, karar ver” diyen Akşener, şöyle devam etti:

İlk seçimde yolcu olduğunun farkına daha yeni varmış olabilirsin, ama İsmet Özel'in şiirinde dediği gibi; 'Tam düşecekken tutunduğun tuğlayı Rab bellemeyeceksin.' Yüz yıl önce de işgalcilerin avukatlığını yapmaya kalkan işbirlikçiler vardı. Sonra ne oldu? İşgalciyle birlikte geldikleri gibi gittiler. Tarihten ders al. Oturduğun makamın gerektirdiği sorumluluğun artık farkına var. Adeta bir sömürge valisi ağzıyla abuk sabuk konuşarak sana tüm makamları veren bu aziz millete apaçık ihanet ediyorsun.
"Bizden kapik işlemez"

Varsa paran bizzat sen ödeyeceksin. Şayet birisi bir parayı söke söke alacaksa hiç kusura bakma senden alacak. Şimdiye kadar verdiğin kapitülasyon tadındaki nice tavize bakınca şimdiden para biriktirmeye başlasan iyi edersin, benden söylemesi. Değerli milletvekilleri, bu vesileyle Kanal İstanbul için avuç ovuşturan yerli ve yabancı finans kuruluşlarını ve müteahhitlik firmalarını uyarıyorum. Bu tiksindirici borcu milletimizden değil bizzat Recep Tayyip Erdoğan'dan isteyeceksiniz. Bizden kapik işlemez.