Abone Ol

Meral Akşener'den Pınar Gültekin Davasına Tepki: Yuh Olsun Yazıklar Olsun..

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Pınar Gültekin cinayeti davasında alınan karara tepki gösterdi. Akşener, Kadın katillerine cesaret veriyorlar, sapıkları yüreklendiriyorlar; yuh olsun, yazıklar olsun hepinize! ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'den Pınar Gültekin Davasına Tepki: Yuh Olsun Yazıklar Olsun..

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Akeşer sözlerine, "Ak Parti iktidarının beceriksiz ellerinde bugün maalesef gittikçe daha da derinleşen bir devlet krizinin tam ortasındayız. Bugün Türkiye'de özgürlüğü, hakkı ve vicdanı mumla aratıyorlar. Bugün Türkiye'de hukuku ve adaleti kirli emellere alet ediyorlar. Bugün Türkiye'de kadınları sahipsiz bırakmaya çalışıyorlar" diye başladı. Pınar Gültekin’i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı’nın müebbet hapis cezasına uygulanan “haksız tahrik” indirimine sert bir dille tepki gösteren Akşener, "Bugün Türkiye'de bir psikopatın 14 yıl sonra sokaklarımızda gezebilmesine göz yumuyorlar. Kadın katillerine cesaret veriyorlar. Sapıkları yüreklendiriyorlar. Yuh olsun yazıklar olsun hepinize!" dedi.

Akşener sözlerini devamında, "Türk yargısı için utanç vesikası olarak anılacak bu kararda imzası bulunan herkesi bugün Allah'a havale ediyorum ama yarın iki elim yakalarında olacak" diye konuştu.

Akşener AKP ve MHP'nin sunduğu, kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak anılan yasa teklifine tepki gösterdi; "Bu yasa, internet sitelerini hizaya çekme yasasıdır. Bu yasa, televizyon ve gazeteler üzerinde kurulan baskıyı, internete taşıma sevdasıdır. Bu yasa, yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Ez cümle bu yasa, bir istibdat yasasıdır! Peki neden böyle bir yasaya gerek duydular biliyor musunuz? Çünkü korkuyorlar. Gerçeklerden korkuyorlar. Adaletten korkuyorlar. Milletin özgürce konuşmasından, herkesin doğruları öğrenmesinden korkuyorlar" diye konuştu.

Öte yandan Akşener, Marmaris'te çıkan orman yangınına da değindi. "Gelen bilgilere göre, yine uçak yok. Yine hazırlık yok. Yine kontrol odası pozları, bol miktarda hamaset var" diyen Akşener, iktidara, "Geçtiğimiz sene günlerce yüreğimizi yakan, nefesimizi kesen ve canlarımızı alan yangınları, unutmadık. Siz de unutmayacaksınız! 13 makam uçağınız olmasına rağmen, “Yangın söndürme uçağımız yok” diyen kepazeliği unutmadık.  Siz de unutmayacaksınız! Ağacına, ormanına, cennet doğasına sahip çıkan milletimizin nasıl yalnız bırakıldığını unutmadık. Siz de unutmayacaksınız! Unutmayacak ve bu sefer, çok daha geç olmadan, gereken önlemleri alacaksınız! Bu sefer de, beceriksizliğiniz, ihmaliniz ve hatanız yüzünden, aynı felaketi yaşarsak; bizim de, milletimizin de iki eli, yakınızda olacak. Bunu da böyle bilesiniz" diye seslendi.