Abone Ol

Akşener'den Erdoğan'a: Gayretullah'a Dokunur; Öyle Çarpılırsın ki Seni Kimse Kurtaramaz

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklama yapıyor.

Akşener'den Erdoğan'a: Gayretullah'a Dokunur...

Meral Akşener'in açıklamaları şöyle oldu:

Sözlerimin başında yerli aşıda 3. faz testlerinin başlamasından memnuniyet duyduğumu belirtiyorum.

Erdoğan'ı uyarmak istiyorum, yerli aşıyı algı operasyonlarına kurban etme. Böyle önemli bir sürecin baltalanmasına müsaade etme. Bilim Kurulu, bilim insanları süreci olduğu gibi yürütsün. Milletimiz yerli aşıyı bekliyor, bunu da algı operasyonuna kurban edersen altında kalırsın.

Boşnak düşmanı Dodic'in namına pul bastırma peşinde. Şu ilkesizliğe bakar mısınız. Yazıklar olsun size. Yazıklar olsun sizin zihniyetinize. İnsanlık suçunu unutanların insanlıkta yeri olamaz. O pullarda kullanılan mürekkep değil Müslüman kanıdır.

Her şeyi iyi yaptıkları yalanını söylemeye devam ediyorlar. Nice yetenekli gençlerimiz iş bulamazken müdürlerine 11, danışmanlarına 5 maaş vermeye devam ediyorlar. Memleketin akarsularına HES projeleri ile çökmüş yandaşlarına tıkır tıkır para akıtmaya devam ediyorlar.

Tank Paleti peşkeş çektikleri gibi MKEK'i özelleştiriyorlar. Bu stratejik kurumu peşkeş maceralarına kurban ediyorlar. Dökmedik satmadık bir şey bırakmadılar.

Utanmıyorlar. Çünkü milletimizin gerçekleri umurlarında değil. AK Parti ve ortakları için birinci öncelik Saray sefası.

Cumhurbaşkanı olarak Erdoğan'ın öncelikli görevi Afganistan'daki havalimanın güvenliğini sağlamak değil milletin huzur ve refahını sağlamaktır.

Sayın Erdoğan etrafındaki kabiliyetsiz boş maaşlı danışmanlarına söyle: 27 yıllık siyasi hayatımda başıma gelmeyen kalmadı. Sizinkiler vız gelir tırıs gider. Aldıkları maaşın karşılamalarını söyle. Seni rezil ediyor. Sen bize kulak ver zarar görmezsin. Danışmanlarınla bu kafayla gidin askere tez alırsın tezkere.

Adana'da çiftçiler beni durdurdu. Soğan ve karpuz üreticileri ben ağızımı açmadan konuştular. Karpuz üreticisi kardeşimiz, ağladı. O canı yanan çiftçi çok feveran etti. Basına bu arkadaşın söylediklerini yayınlamayın dedik. Başına iş gelmesin diye perdelemeye çalıştık. Bitmişler, çökmüşler, o arkadaşımızı aHaber günlerce televizyondan vermiş.

Sayın Erdoğan fakirle oynama. Günahtır. Onları korkutma. Sen hakaret ediyorsun, tehdit ediyorsun, iftira ediyorsun. Birlikte yoluşalım. Sorun yok. O günlerden geçtin sen. Babalarımızın o gece eve yiyecek getiremediği bir neslin çocuklarıyız biz. Ne çabuk unuttun. Analarımızın sade suya tirit yapıp ekmek bandırdığı çocuklarız biz. Ne çabuk unuttun. Yazıktır günahtır. Yaptırma. Meral Akşener'e hakaret etmek İYİ Parti'ye iftira etmek için garibanı kullanma. Elinde çok büyük güçler var onu kullan. Yazıktır günahtır o kardeşimize yapma. Çoluğu çocuğu var yapma. Garibanla oynadığın, garibana çöktüğün zaman Gayretullah'a dokunur. Öyle çarpılırsın ki seni kimse kurtaramaz.

Sayın Türkkan'ın çiftliği üzerinden gagalanıyoruz. Sayın Türkkan'ın açıklamaları var onlara girmeyeceğim. Kim nerede ne yapmışsa takipçisi olmazsam hepsini rezil etmezsem namerdim. Yıkıldı mı kardeşim hepsi. Yıkıldı tamam.

Kendisi Biden'ın ne dediğiyle ilgilenirken biz Bitlisli esnafımıza kulak veriyoruz. Kendisi yeni kankalık peşinde koşarken biz Afyonlu vatandaşlarımızın dertleriyle dertleniyoruz.

Kendisi, Türkiye’nin değil, şahsının çıkarlarını kovalarken, biz, yüzbinlerce kamu çalışanının toplu sözleşmesine kafa yoruyoruz. Buradan Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum: Sen önce dön; Bitlis’te, baba yadigarı dükkanlarda, yaşam savaşı veren, esnafımıza yapılanları gör.

Dükkanları yıkılmak üzere olan esnafımızın, çaresizliğini gör. “Dere ıslahı yapacağım.” diye, yüzlerce Bitlisli esnafın, ekmeğiyle oynayan vurdumduymazlığı gör. Sen önce; İstanbul Pendik’te, “Yardımlar için iki defa başvuru yaptım, ikisinde de alamadım, çünkü Ak Partili değilim.” diyen, esnaf kardeşimi duy. “Gelen 100 müşterinin 90’ı dert yanıyor. Ülkenin kaynakları heba ediliyor. Ama hiçbir şey yapamıyoruz.” diyen, kuyumcu kardeşimi duy. “Beş çocuğum var. Bu şartlarda nasıl ayakta kalacağız bilmiyorum.” diyen, ayakkabıcı kardeşimin feryadını duy. Ama görmüyorsun, duymuyorsun.

Çünkü umursamıyorsun. Küçük ortakla kafa kafaya vermişsiniz, “bu eğri düzeni nasıl ayakta tutarız?” diye, hesap yapıyorsunuz. Ne hukuk tanıyorsunuz, ne de ahlak. Ne insafınız kalmış, ne de vicdanınız. Varsa yoksa iktidarınız. İki gün önce Afyon’daydım. Senin o iktidar hesabın için, Afyonlu kardeşim ne diyor biliyor musun? “Böyle iktidar yere batsın.” diyor. Bir kasap kardeşim; “Eskiden haftada bir gelen müşteri, şimdilerde ayda bir gelebiliyor. Üreticinin maliyeti arttığı için, hem onlar, hem de biz sürekli fiyat artırıyoruz. Millet kasabın yolunu unuttu.” diyor.

Turizm acentesi sahibi bir kardeşim; “Nefes kredisi en yüksek faizle veriliyor. Adı Nefes Kredisi ama, bu faizle nefesimiz kesiliyor.” diyor. Bolvadin’deki bir çiftçi kardeşim, feryat ediyor; “Ne olacak bizim halimiz? Yem 160, 170 lira. Yemin ederim, 70-80 hayvandan, 2-3 hayvanım kaldı. Gübremiz pahalı, mazot pahalı. Mera diye bir şey de kalmadı. Yayladaki yerleri de elimizden alıyorlar.” diyor. Sen, milletimizin gerçeğini görmesen de, Çay ilçesindeki kardeşim görüyor.

Diyor ki; “Malcılık bitti, çiftçilik bitti. Biz bitince esnaf bitiyor. Televizyona çıkıp, ‘’Vatandaşım iyi durumda” diyor. Gelsin de görsün bakalım ne haldeyiz.” Aynen böyle diyor. Sayın Erdoğan; İşte sana milletimizin gerçekleri. Sefa sürdüğün saraydan, bir zahmet başını çıkar da, vatandaşını bir dinle. Bu ucube sistemle, devleti devlet olmaktan, vatandaşı da çileden çıkardın. Bir zahmet sokağa çık da, milletin gerçeklerini gör bakalım. Bu hafta Milletin Kürsüsü’nde, senin o duymazdan geldiğin insanlarımızdan biri var.

Okullar kapandı, evden çalışma dönemine geçildi, ve koca bir sektör, çaresizlik içinde kıvranıyor. Servis firmaları ve emekçileri zor durumda. Onlardan biri, servisçilik yapan, Ahmet Alper İntepe kardeşim, bugün aramızda. Şehit babasına bile, utanmadan, sıkılmadan, ekranlarını kapayan, TRT ve Meclis Televizyonu’ndan, servisçi kardeşlerimizin sesini duyurmalarını, elbette beklemiyoruz. Ama onlar istedikleri kadar sansürlesin, biz, milletimizin sesini, Türkiye’ye duyurmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Ne zaman doğalgaz bulunur. Akaryakıta zam gelir. Sayın Erdoğan için rant ekonomisi gibi bir kaynak varken sürdürülebilir kalkınmaya gerek yoktur.

AYRINTILAR GELİYOR...