Abone Ol

Melis Aygen'den yeni kitap: Marilyn’le Beş Çayı

Ekranlarda pek çok başarılı seyahat ve yaşam kültürü programı hazırlayıp sunan Melis Aygen, ilk romanı Marilyn’le Beş Çayı ile edebiyat dünyasına adım attı.

Melis Aygen'den yeni kitap: Marilyn’le Beş Çayı

“Her bir insan, geçmiş yaşamında var olduğu kişi ya da kişilerin asla değiştirilemeyecek mayasındandır, yıldızının tozundan, parmak izindendir,” fikrinden yola çıkan Aygen, İstanbul’dan Kapadokya, Avrupa ve Amerika’ya uzanan zengin bir kurguda iki kadının farklı dönemlerde birbirine paralel
ilerleyen yaşamlarını yazdı.

Ancak bu iki kadından biri Marilyn Monroe olunca, işin rengi değişiyor. Zira, Hollywood’a ilk girdiği günlerden Kennedy ile yaşadığı aşka varana dek, bu kez Melis’in kaleminden sarışın yıldızın içsesi ile tanışıyor, acılarını ve hayallerini öğreniyoruz.

Maya ve Marilyn’in sıradışı dostlukları ilerledikçe, beş çayında paylaştıkları hikâyeler üzerinden ilerleyerek kendi problemlerini çözmeye başlayacaklardır.

İstanbul’da doğup büyüyen Maya bir psikiyatristtir. Yağmurlu bir günde tanışacağı ruhsal bir rehber onun dingin ama kırgın günlerine bir güneş gibi doğar. Adya’nın “Kimi acılar ya da yaşantılar kemiklerini dahi terk etmez, tıpkı
tuzun denizi bırakmaması gibi...

Korkularını, üzüntü ya da endişelerini bırakabilmen, içsel huzura ulaşabilmen için geçmiş yaşamlarını işte bu yüzden öğrenmeli, bilmelisin. Zamanda yolculuk etmek olağanüstüdür. Seni oluşturan milyarlarca hücrenin neden meydana geldiğini düşündün mü hiç?” sorusuyla başladıkları seanslarda genç kadının olaylara bakışı değişmeye başlayacaktır.

Bu süreçte karşısına çıkan rakamlar, semboller, okuduğu kitabın bir satırı, izlediği bir film veya şarkıyla ruhsal kimliğinin peşine düşer. Maya, Marilyn Monroe’yla ne kadar çok ortak noktası olduğunu gördüğünde ise yaşadığı tesadüflerin arkasında yatan denklemleri çözmeye çoktan karar vermiştir!

Allak bullak olmuştuk. Nefesimiz kesilmiş, ne yapacağımızı şaşırmıştık. Bal arıya nasıl çekiliyorsa birbirimize öyle çekilmiştik. Suratlarımızdaki tatlı dehşetin farkına varıp birbirimize gülümsedik. “Sonunda buradasın,” diyen sesin sahibi omzuma dokunup beni dürtükleyince kendime geldim. Jane, “Marilyn şöyle geç istersen,” diye yer gösterse de Kennedy otoriter sesiyle, “Oturabileceği tek yer var, yanım,” dedi. Yüzümün ısındığını hissediyorum, kıpkırmızı olmuş olmalıyım. Yanındaki sandalyeden bir önceki misafirin üzerine bıraktığı kolalanmış mendili aldı, ağır bir hareketle homurdanarak yavaşça ayağa kalkıp sandalyeyi geriye doğru sürerek beni yanına buyur etti.

MELİS AYGEN KİMDİR?

1979 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Paris Amerikan Üniversitesi Uluslararası İletişim ve Görsel Komünikasyon Bölümünü bitirdi.

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra, 2001 yılında medya sektöründe MT Programına katıldı.

Haftalık ve aylık kadın dergilerinde, gazetelerde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Başka Bir Dünya, Dünya Küçük, Tatlı Hayat Rehberi gibi seyahat programlarının metin yazarlığı, yapım, yönetmenlik ve sunuculuğunu üstlendi.

Melis Aygen'den yeni kitap: Marilyn’le Beş Çayı - Resim: 1

Marilyn’le Beş Çayı
Melis Aygen
Roman
Kasım 2018
321 Sayfa
978-605-2182-28-4