Abone Ol

Mehmet Şimşek: Bazı şirketler yurtdışında 3-5 Milyar Dolara şirket almış

İşadamlarının yurtdışına para kaçırdığı iddiaları gündemdeki yerini korurken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten bomba bir iddia geldi... Şimşek, "İsim vermek istemiyorum ama bazı şirketler 3-5 milyar dolara yurt dışından şirket almış" dedi.

Mehmet Şimşek: Bazı şirketler yurtdışında 3-5 Milyar Dolara şirket almış

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek borç yapılandırmalarıyla ilgili soruya cevap verirken "İsim vermek istemiyorum ama bazı şirketler 3-5 milyar dolara yurt dışından şirket almış" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz haftalarda "Yurtdışına para kaçıranlar olduğunu duyuyoruz" diyerek o isimleri uyarmıştı.

İSİM VERMEK İSTEMİYORUM AMA...

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, borç yapılandırması isteyen şirketlerle ilgili bir soru üzerine "İsim vermek istemiyorum ama bazı şirketler 3-5 milyar dolara yurt dışından şirket almış" dedi ancak o firmaların hangileri olduğunu açıklamadı.

YAPILANDIRMALAR DOĞALDIR...

"Yapılandırmalar doğaldır. Önemli olan bunların daha iyi yönetilmesidir" diyen Şimşek, "Bahsedilen firmalar borçlarını ödeyebiliyorlar. Şu anda toplam yapılandırılan kredilerin, toplam krediler içindeki payı yüzde 3.8. Bankacılık sektörünün sermaye yapısı güçlü, karlılığı makul" dedi.