Abone Ol

Mehmet Şimşek görüşmede Erdoğan'a ne anlattı?

Aydınlık yazarı Recep Erçin bugünkü köşesinde Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesine yere verdi. Öte yandan Erçin, Aydınlık'ın sorularına cevap veren Mehmet Şimşek'in küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerini okuyucularıyla paylaştı.

Mehmet Şimşek görüşmede Erdoğan'a ne anlattı?

Mehmet Şimşek, küresel borçluluk oranlarının oldukça yüksek olduğunu ve bu ortamda geçen dönemlerdeki faiz seviyelerini küresel ekonominin kaldıramayacak durumda olduğunu ifade etti.

İşte Recep Erçin'in ''Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı'na ne anlattı?'' başlıklı yazısı:

Araya eski grup başkan vekilleri, Ak Parti'nin hatırlı isimleri girdi ve Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. Peki neden bu hatırlı isimler araya girdi? Çünkü ekonominin durumu felaket. Aydınlık sayfalarında sizlere makro veriler özelinde vaziyeti aktarıyoruz. Hoş TÜİK'te ve Merkez Bankası'nda dönen kalem, makam oyunları yüzünden o makro veriler de günden güne güvenilirliğini yitiriyor ama neyse.

Ekonomide alınan tedbirler, kuru baskılama operasyonları dışında, işe yaramıyor. Bunu ben değil Ankara Sanayi Odası Başkanı söylüyor. Başkan Nurettin Özdebir, geçen ay yaptığı açıklamada, Hükümet'in dokuz ayda tam yedi farklı paket açıkladığını hatırlatarak, "Uygulamaya konulan bu paketler ise piyasanın işleyişi ve büyüme üzerinde pozitif bir etki ortaya çıkaramamıştır. Bugün tartışılması gereken uygulamaya konulan bu paketlerin tedavi için uygun olup olmadığıdır" dedi.

SANAYİCİLER DERTLİ VE SUSKUN

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ekibinin hazırladığı paketlerin işlevsizliği sanayiciler tarafından açıkça dillendirilir oldu. Geçen hafta TBMM gündemine gelen 11. Kalkınma Planı'nı eleştiren bir yazı kaleme aldım. Yazının yayınlandığı akşam mütedeyyin kesimdeki bir iş insanları örgütünün başkanı beni aradı ve şöyle dedi; "Recep bey eleştirmişsiniz ama hiç mi iyi bir şey yok?"

Başkana, "Elbette var ama artık iş niyet boyutunu aştı. Metodolojiyi açıkça ortaya koyan adımlar gerekiyor. Bakınız 2019 kayıp yıl. Krizde miyiz, değil miyiz?" diye sordum. Kendisi de bana "Krizdeyiz, durumlar hiç iyi değil" yanıtı verdi. Bundan birkaç ay önce İstanbul Sanayi Odası Meclisi toplantısındayız. Ak Partili bir sanayiciye dedim ki; "Ağabey işler nasıl? Bu seçim yenileme işi nerden çıktı?" Yanıt; "Ekonomik durum kötü, bu seçim tekrarı iyi bir karar olmadı."

Yazının devamını okumak için tıklayın