Abone Ol

Kulis: FETÖ'cü darbeci Mehmet Dişli'nin AKP'li vekil ağabeyi kiminle tartıştı?

Medyafaresi.com özel haber- Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun AKİT TV’de, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi olan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Tümgeneral Mehmet Dişli hakkındaki açıklamalarının yankıları sürüyor.

FETÖ'cü darbeci Mehmet Dişli'nin AKP'li vekil ağabeyi kiminle tartıştı?

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com Kulis haber

Dışişleri Bakanlığı, Genel Başkanlık ve Başbakanlık yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile yollarını ayırdıktan sonra Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu’nun AKİT TV’de, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi olarak bilinen ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Tümgeneral Mehmet Dişli hakkında sır perdesini aralayan açıklamalarının yankıları sürerken kulislere düşen yeni bilgiler bu konunun  epeyce konuşulup tartışılacağını gösteriyor.

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı, eski Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, önceki gün sosyal medya hesabı twitter’da adını vermeden, darbe girişiminin kilit ismi Mehmet Dişli hakkında, “Bir generalin fetöcü olduğunu; MİT Müsteşarı söylüyor, fetö ile mücadele eden Başbakan (Ahmet Davutoğlu’nu işaret ediyor) söylüyor’ dedikten sonra  kurum dışında kurulan bir komisyona dikkat çekti.

Üstün, bu komisyon başkanının da Mehmet Dişli’nin ‘fetöcü olduğunu hatta bazı tavırlarından şüphelendiklerini söylüyor’ tespitine yer verdi. Üstün, dışarıda vurgusuyla yaptığı kurumların dışında kurulan bu bağımsız komisyonun başkanının ismini vermedi ancak Ak Partili bir milletvekili olduğunu da belirterek önemli bir ipucunu vermiş oldu.

Gelecek Partisi’nin en yetkili isminden yapılan bu değerlendirme sonrası kulislere Mehmet Dişli  hakkında sır kapısını  daha da aralayan önemli bilgiler düştü.

Buna göre, 2015 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde Hükümet ve MİT’in derinlemesine çalışma başlatıyor. Bunun dışında bir inceleme de bağımsız bir komisyon tarafından yaptırılıyor. Kulislere göre, bu komisyon emekli tümgeneral AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal başkanlığında oluşturuluyor.

Ünal, dışarıdan bir komisyon olarak sıkı bir çalışma yapıyor ve kulislere göre, ‘Mehmet Dişli’nin hem FETÖ’cü olduğunu hem de bir hareketlilik içerisinde olduğunu’ tespit ediyor.

Kulislere göre, bu tespitler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletiyor. Kulislere göre tüm bu gelişmeleri duyan o dönem AKP milletvekili, şimdi Hollanda Büyükelçisi olan ağabeyi Şaban Dişli devreye giriyor ve ‘Benim kardeşime iftira atılıyor böyle bir şey varsa kafama sıkar kendimi öldürürüm’ diyor.

Kulislerde, Şaban Dişli’nin, bu çalışma nedeniyle Şirin Ünal’la tartıştığına işaret ediyor. Ancak, ne olduysa eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı gibi  Mehmet Dişli son dakika sürpriziyle  emekli edilemiyor.

Davutoğlu ne demişti?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi141 kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Dişli'nin emekli edilmemesiyle ilgili şunları söylemişti:

“2015 YAŞ’ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik. O dönem Sayın Hulusi Akar ve Sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık. Bir grubu şimdi, diğer grubu sonra… Mesela Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda, ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk.

Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Bu devlet şeyi ile… Girmek istemem detayına… Ama şu bilinsin ki, ben FETÖ’ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayıncaya kadar mücadele kararlığı gösterdim.”