Abone Ol

Mehmet Ağar'ın o sözlerine Gelecek Partisi'nden sert yanıt: Korkakların..

Medyafaresi.com özel haber- Mehmet Ağar’ın, ”Yeni kurulacak partileri mutlaka vazgeçirmek lazım. Çok ağır sonuçları olur” sözlerine Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ 12 Eylüldeki uzun mahpusluk sürecini hatırlatarak yanıt verdi.

Mehmet Ağar'ın o sözlerine Gelecek Partisi'nden sert yanıt: Korkakların..

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com özel haber / Ankara

Bir dönem İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü görevi yapan ve 90’larda işlenen birçok faili meçhul cinayetlerde ismi anılan Mehmet Ağar, yeni partilere ilişkin "Yeni kurulacak partileri mutlaka vazgeçirmek lazım. Aksi takdirde çok ağır sonuçları olur” sözleriyle tartışılıyor.

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ, Mehmet Ağar’ın, ”Yeni kurulacak partileri mutlaka vazgeçirmek lazım. Aksi takdirde çok ağır sonuçları olur” sözlerinin üzerlerinde bir korku yaratıp yaratmadığı sorusuna, 12 Eylül döneminin uzun mahpusluk sürecine hatırlatarak yanıt verdi.

“Bizim mazimiz ortada, biz tehlikelerle dolu bir hayatın içinden geliyoruz. 12 Eylül öncesini yaşadık, ateş çemberinden geçtik idamların gölgesinde bile inandıklarımızı söyledik. Kenan Evren’e bile meydan okuduk “ diyen Özdağ, hiç kimseden korkmadıklarını belirtti.

Mehmet Ağar'ın o sözlerine Gelecek Partisi'nden sert yanıt: Korkakların.. - Resim: 1Mehmet Ağar: Yeni kurulacak partileri mutlaka vazgeçirmek lazım, sonuçları ağır olur

Üniter yapı içerisinde bütün partilerin Türkiye’nin partisi ve yönetime talip olduklarına dikkat çeken Selçuk Özdağ, “Oturduğunuz koltuğu kirletmemişseniz,  arkanızda ayıplı iş bırakmamışsanız hiçbir şeyden korkmaz, çekinmezsiniz” dedi.

Kısa bir süre sonra kuruluşlarını büyük bir toplantıyla açıklamaya hazırlanan Çoban Yıldızı Ateşi’nin lideri eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu da, Ağar’ın sözlerindeki ‘sonuçları çok ağır olur’ ifadesinin doğru olduğunu belirterek, “Çoban Ateşi partileştiğinde, hırsızlar-vatan hainleri-Türklük düşmanları-Arap Milliyetçileri için çok ağır sonuçları olacak. Ama Türk Milleti rahat edecek“ dedi.

Serdaroğlu, Çoban Ateşi’nin resmi olarak kurulmasından sonra AKP’ye giden merkez sağ oylarının geri döneceğini belirtti.

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ’ın Mehmet Ağar’ın açıklamalarına ilişkin Medyafaresi.com'dan Hülya Karabağlı'ya değerlendirmeleri şöyle:

“367 garabetinde o gün korkanlar, korkutulanlar bugün kimin parti kurup kurmayacağına karar veremez”

Türkiye demokratik hukuk devletidir, kimin parti kurup kurmayacağına birileri karar vermez buna parti kuracak kişiler verir. Şu an Ahmet Davutoğlu arkadaşlarıyla birlikte Gelecek Partisi’ni kurdu.

Ali Babacan ve arkadaşları da büyük bir ihtimalle 2020’nin ilk çeyreğinde kuracaklar. Bu partilerle ilgili kararı millet verir. Geçmişleri tamamen kırıklarla dolu olanlar, 367 garabetinde demokrasiden yana yer almayanlar o gün korkanlar, korkutulanlar bugün kimin parti kurup kurmayacağına karar veremez.

“Dün birileri uyardı; bugün de başkaları mı uyarıyor”

Adalet ve Kalkınma Partisinin (AKP) iktidar olmamasını isteyenler bugün ne hikmettir ki bu partinin kalmasını istiyorlar. Bugün de birileri tarafından uyarılıyorlar mı? Dün birileri uyardı, bugünde başka birileri mi uyarıyor bu kişileri.

O nedenle hiçbir kimse milliyetçi-muhafazakar iktidar diyerek demokrasiyi, insan hakları, hukukun üstünlüğünü eğitimde fırsat eşitliğini, gelir dağılımında adaleti zedeleyenlere sahip çıkamaz.

Türkiye de kimlik siyaseti bitmiştir, ideoloji siyaseti bitmiştir ve insan merkezli insan odaklı siyaset başlamıştır. Geçmişte bu gibi şeyler oldu, yaptıkları yanlarına kar kaldı. Ama bundan sonra hiç kimsenin yanına kar kalmayacak.

(Bu söylem korkuttu mu sorusuna) Bizim mazimiz ortada, biz tehlikelerle bir hayatın içinden geliyoruz. 12 Eylül öncesini yaşadık, ateş çemberinden geçtik, idamların gölgesinde bile inandıklarımızı söyledik. Kenan Evrene bile meydan okuduk.

Dar ağaçlarında arkadaşlarımız inandıklarını söyleyerek gittiler 28 Şubat’ta Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarıyla meydan okuduk biz. Bir tek Allahtan milletten korkarız. Hiç kimseden korkmayız. Bu iktidar giderse kötü olur, şöyle olur falan…

Üniter yapı içerisinde bütün partiler Türkiye’nin partisidir, ülkeyi yönetmekle ilgili talepkar olurlar, takdiri, kararı millet verir.  Oturduğunuz koltuğu kirletmemişseniz akanızda ayıplı iş bırakmamışsanız hiçbir şeyden korkmaz ve çekinmezseniz.

Medyafaresi.com