Abone Ol

Medyada aşırı yandaşlık faciası: Yeni Şafak Erdoğan'a neden darbeci dedi?

Yeni Şafak gazetesi, Mısır ile Türkiye görüşmelerinin genişleyeceği haberini servis ederken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan için yanlışlıkla "darbeci" sıfatını kullandı.

Medyada aşırı yandaşlık faciası: Yeni Şafak Erdoğan'a neden darbeci dedi?

Yeni Şafak gazetesi, "Mısır ile görüşmeler genişleyecek" haberini servis etti. 

 Haberde şu ifadeler yer aldı: 

"Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da Mısır lideri Sisi ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Önceki gün Konya'da gençlerle bir araya gelen Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile yaklaşık 45 dakikalık dar kapsalı bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, Sisi'ye şunları söylediğini belirtti: 

'Şimdi alt düzeyde bakanlarımız gidiş gelişleri başlatsınlar, ondan sonra da biz görüşmelerimizi genişletelim, geliştirelim, tüm derdimiz sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı, dargınlığı gidermek. Akdeniz'de Türkiye-Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir.' 

Haberi Twitter'da paylaşan Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, "Yeni Şafak, editörü aman dikkat... 'Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan' nedir ya! Keserler sizin arpaları..." diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ve Türkiye ilişkilerinin kopma noktasına geldiği dönemde, Sisi'ye "darbeci Sisi" diye hitap ediyordu. 

İŞTE O HABER