Abone Ol

Medya dünyasından acı haber! Sevilen isim kansere yenik düştü!

Uzun yıllar, Posta ve Sabah gazetelerinde magazin muhabiri olarak görev yapan isim hayatını kaybetti.

Medya dünyasından acı haber! Sevilen isim kansere yenik düştü!

Gazeteci Gül Özgüven Arıkan (50) bugün hayatını kaybetti. Bir süredir mide kanseri tedavisi gören Arıkan, iki gün önce fenalaşınca Adana'da bir özel hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alınmıştı. Arıkan'ın cenazesi, yarın (Cuma) ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında Adana Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Gül Özgüven Arıkan, uzun yıllar Posta Gazetesi Magazin Servisi'nde muhabir olarak çalıştı. Daha sonra TV sayfasını hazırlamaya başlayan Arıkan, aynı gazetede uzun yıllar TV yazarlığı da yaptı. Arıkan, ardından transfer olduğu Sabah Gazetesi'nin Magazin Servisi'nde birçok özel habere imza attı.

Basın dünyası yasta


Sabah'tan ayrıldıktan sonra medya sektöründeki daralma yüzünden binlerce gazetecinin yaşadığı işsizlik sorununu yakından yaşayan Arıkan, birkaç ay önce emekli oldu ama talihsiz hastalık yüzünden emekliliğin tadını çıkaramadı. Kendisi gibi gazeteci olan Ercan Arıkan ile evli olan Gül Özgüven Arıkan, basın camiasının en sevilen isimlerinden biriydi. Arıkan'ın ani ölümü, basın dünyası, ailesi ve dostları arasında büyük üzüntü yarattı.