Abone Ol

Meclis'te Sırrı Süreyya Önder'i kızdıran yasak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yanında gazetecilere müdahale etmek isteyen Meclis Basın Büro görevlisine sert çıktı.

Meclis'te Sırrı Süreyya Önder'i kızdıran yasak

Meclis'te iktidar kulisinde gazeteciler Önder'e soru sormak istedi. Ancak bu sırada Meclis Basın Büro görevlisi, izin alınmadığı gerekçesiyle gazetecilere müdahale etmek istedi. Yanında gazetecilere müdahale edilmesine sinirlenen Önder, "Ne yapıyorsun kardeşim; ne yasağı? Yasak ne demek? Yahu basın bu." dedi. Meclis Basın Büro görevlisi ise "Sayın idare amirim, arkadaşların izin alması gerekiyor." diye karşılık verdi. Bu sözler üzerine Önder, "Ben idare amiriyim; ben izin veriyorum, gelin arkadaşlar." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Meclis'te gazetecilere uygulanması düşünülen kulis yasağıyla ilgili konuşan Önder, "Anti demokratiktir, kabul edilemez. Siz de haklarınıza sahip çıkın arkadaşlar. Biz bunu divanda dile getiriyoruz ama divanda çoğunlukları var; istediklerini yapıyorlar. Daha imzaya açılmadı. Meclis kamusal alandır, Meclis'te özel alan olmaz. İnsan hali, yorulur da, uzanır da. Hiçbir şey adına basına bu tür kısıtlamaları doğru bulmuyorum. Bize gazeteciler değil iktidar rahatsızlık veriyor." şeklinde konuştu.

CİHAN