Abone Ol

Meclis'te dikkat çeken görüntü: Başkan da dalmış..

Meclis'teki konuşması öncesi yaşanan uğultuyu şikayet etmek için Meclis Başkanvekili'ne dönen CHP'li Mahmut Tanal, Başkanvekili'nin de telefonla konuştuğunu görünce şaşırarak "Sayın Başkan da dalmış zaten" dedi.

Meclis'te dikkat çeken görüntü: Başkan da dalmış..

TBMM Genel Kurulu’nda  görüşülen Organ ve Doku Alınması, Saklanması, Aşılanması ve Nakli Hakkında Kanun’da değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi ile ilgili konuşmak için kürsüye çıkan CHP’li Mahmut Tanal, yaşanan uğultuyu şikayet etmek için Meclis’i yöneten TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e döndü.

Bilgiç’in o sırada telefonla konuştuğunu gören Tanal, “Sayın Başkan da dalmış zaten” diyerek tepki gösterdi. İYİ Partili Türkkan ise Tanal’a seslenerek, “Mahmut, protesto et, konuşma sen de, in” ifadelerini kullandı.

Yeniden Bilgiç’e dönen Tanal, çok uğultu olduğunu söylerken, Bilgiç, milletvekillerini sessiz olmaya davet etti. Tanal’ın konuşmasının ardından teklif oylandı ve kabul edilmedi. Bilgiç ise oylamadan sonra oturuma ara verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da AKP'li Meclis Başkan Vekilinin  oturum sırasında telefonla konuştuğunu söyleyerek söz konusu anlara ilişkin fotoğrafı paylaştı.

Çıray, "TBMM'nin AKP'li Meclis Başkan Vekili oturum esnasında telefonla konuşuyor. Görülmüş şey değil! Milletvekiliyim demeye utanır hale geleceğiz" dedi.