Abone Ol

Masumlar Apartmanı'ndaki Gerçek Aile Çok Daha Abartılıymış

Ekrandaki bazı dizilerin yaratıcısı Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu, çok izlenen Masumlar Apartmanı dizisiyle ilgili konuştu.

Masumlar Apartmanı'ndaki Gerçek Aile Çok Daha Abartılıymış

Kitapları 'İstanbullu Gelin', 'Doğduğun Ev Kaderindir’, 'Masumlar Apartmanı', 'Kırmızı Oda' ve 'Camdaki Kız' isimleriyle dizileştirilen psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu, Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'in sorularını yanıtladı.

- Hastalarınızın hayatını kitap yapma fikri nasıl oluştu?

Severek yaptığınız meslek sizi bilgeleştiriyor. Bana gelen her insanı bir kitap gibi kabul ederim. Kitaplara da acayip düşkünlüğüm vardır. Gördüklerimi insanlarla paylaşmak istedim. Hatta bunu misyon edindim. Psikiyatrist olduktan 10 yıl daha geçti ve ancak o zaman bunları kitaba dökebildim. Elimde binlerce hayat hikayesi var ve bunları kitaba dökmek kolay değil.

- ‘Masumlar Apartmanı’ndaki gibi bir aile var mı sahiden yoksa abartı mı var?

Gerçek aile ‘Masumlar Apartmanı’nda olduğundan çok daha abartılı. O kadarını insanlar kaldıramaz diye ben kitapta da olabildiği kadar azalttım. Gerçek hikayeler, benim kitaplarımınkinden çok daha abartılı. Hatta bazen bunu yazsam insanlar inanmaz ki diye düşünüyorum.

- Size de ne zor, ne tuhaf hastalar gelmiş!

Öyle demeyin! Hepimizin hayatı aslında dizi de film de roman da olur. Hepimizin hayatında insanlarla paylaşamadığımız çok özel ayrıntılar var. Topluma örnek olabilecek, benim mesajlarıma uygun olacak, Şiddete ve kötülüğün her çeşidine “Dur!” diyen hikayeleri seçiyorum.