Abone Ol

Mansur Yavaş olay yaratan iddiayı yalanladı

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, geçen günlerde, “Genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar” çıkışı yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ettiğini söyledi.

Mansur Yavaş olay yaratan iddiayı yalanladı

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, geçen günlerde, “Genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar” çıkışı yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ettiğini ve “Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım” diyeceğini öne sürdü. Mansur Yavaş İletişim Ofisi’nden söz konusu iddiaya yalanlama geldi; iddianın “kesinlikle doğru olmadığı” belirtildi.

Aktaş, bugün yayımlanan yazısında, “Bu yazıyı 19 Mart Pazar günü öğleden sonra yazıyorum. Randevu ya bugün ya da 20 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek. Siz bu satırları okurken bu randevu gerçekleşmiş olabilir” ifadelerini kullanarak şunları ileri sürmüştü:

“Mansur Yavaş bu buluşmada Kemal Kılıçdaroğlu’na, ‘Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım’ diyecek.

Yalanlama geldi

Mansur Yavaş İletişim Ofisi'nden Aktaş'ın iddiasına ilişkin yalanlama geldi. Açıklama şöyle:

"Sn. Mansur Yavaş'ın söylediği iddia edilen “Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, seçim çalışmalarına katılmayacağım” ifadeleri KESİNLİKLE doğru değildir.

Kaynağı belli olmayan, dayanaksız, teyitsiz ve "kulis" adı altında paylaşılan bu tür haberlere itibar edilmemesini rica ederiz.