Abone Ol

Manş Denizi'ni Yüzerek Geçen Aslı Türkoğlu Adını Tarihe Yazdırdı

Manş denizini yüzerek geçen 21 yaşındaki Türkoğlu, Manş'ı geçen en genç Türk oldu.

Manş Denizi'ni Yüzerek Geçen Aslı Türkoğlu Adını Tarihe Yazdırdı

21 yaşındaki yüzücü Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni yüzerek geçti. Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olarak tarihe adını yazdırdı.

Türkiye saatiyle dün 12.02'de Dover'dan başladığı Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakika sonunda Fransa'nın Cap Gris-Nez kıyılarında bitiren Türkoğlu, Manş'ı geçen en genç Türk olarak tarihe geçti. 

 TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Aysu Türkoğlu'nun son dakikalarında hocası Bengisu Avcı Erdoğan da denize atladı.

Kurallar gereği Aysu Türkoğlu ve Bengisu Avcı Erdoğan birlikte karaya çıktı.

Aysu Türkoğlu ve Bengisu Avcı Erdoğan, karaya çıktıktan sonra birlikte Türk Bayrağı açtılar.

Genç sporcunun antrenör ve ailesi kendisini tebrik etti. Kendisine eşlik eden teknenin kaptanın "Yaşlı bir adamı çok mutlu ettin" şeklindeki tebriği sonrası Aysu Türkoğlu, "Bu kadar ağlayıp, zırladım" dedi.

 Genç sporcunun babası yaşanan sevinç sonrası "Çok büyük bir olay başarın, yaşanmamış bir şey başardın, zırlaman çok normal" ifadelerini kullandı. Uzun bir süredir kulaç atan sporcu, "Birazcık sandviç kaldıysa verir misiniz, çok acıktım" dedi. Rekortmen ekip daha sonra teknede zafer pozu verdi.

 ANTRENORÜNÜN DE REKORU VAR

Aysu Türkoğlu'nu rekora hazırlayan isim bu süreçte Bengisu Avcı Erdoğan oldu.

Bengisu Avcı Erdoğan, 2018'de Manş Denizi'ni 11 saat 29 dakikayla en hızlı geçen kadın açık su yüzücüsü unvanını elde etmişti.

KARİYERİ

Aysu Türkoğlu'nun yüzme kariyeri 14 yaşında başladı.

Henüz 14 yaşında profesyonel olan genç sporcu 1.73 boyunda. Aysu Türkoğlu'nun kilosu ise 66 civarında. Aysu Türkoğlu'nun antrenörü Bengisu Avcı, genç sporcunun vücudunun yüzmeye çok elverişli olduğunu belirtmişti.