Abone Ol

Mahkemeden Vicdanı Ret Kararı: Türkiye İslam Devleti Olsa da...

Hıristiyanlığın “Yedinci Gün Advendist” mezhebine mensup olması sebebiyle askere gitmeyi reddeden Yakup Bilensir, "Türkiye Cumhuriyeti her ne kadar İslam devleti olsa da, diğer dinlere de hoşgörülüdür" kararı ile beraat etti.

Mahkemeden Vicdanı Ret Kararı: Türkiye İslam Devleti Olsa da...

Bursa'da ikamet eden 32 yaşındaki Yakup Bilensir Hristiyanlığın “Yedinci Gün Advendist” mezhebine mensup olduğunu ve inancı gereği askerlik görevini yerine getiremeyeceğini söyleyerek askere gitmeyi reddetti.

3 yaşından beri ibadetini aksatmadığını söyleyen 32 yaşındaki Bilensir, yoklama kaçağı sayıldı. Hakkında “askeri ceza kanununa muhalefet” suçunu işlediği için 2019'da dava açıldı.

Beraati onaylandı

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Yaman Demir’in haberine göre Bilensir, savunmasın mezhebinde silah tutmanın günah sayıldığını belirtti. Bu sebeple mahkeme, bedelli askerlik dahi yapamayacağını iddia eden Yakup Bilensir’in beraatına hükmetti.

İtiraz sonrası Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilen dosyadan "Türkiye Cumhuriyeti her ne kadar İslam devleti olsa da, diğer dinlere de hoşgörülüdür" ifadeleriyle beraat kararı çıktı.