Abone Ol

Maaşı Meclis'i karıştırdı! ÖSYM Başkanı ne kadar alıyor?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın aylık maaşı ve kadrosunun olmaması haberi Meclis'te tartışma yarattı.

Maaşı Meclis'i karıştırdı! ÖSYM Başkanı ne kadar alıyor?

CHP'li Muharrem İnce "Adaletsizlik, ÖSYM'nin 1 yıllık tüm maaşı Fatih Terim'in iki yıllığı eder" derken, AK Partili Mehmet Sağlam, Yarımağan'a yüklendi: "Beceremiyorsa gider; YÖK kadro istese hükümet neden vermesin."

Hürriyet Gazetesi'nin "Tek başına bu kadar" manşeti üzerine tartışılmaya başlanan Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM)  bütçesinin ellerinden alınması ve kadrosunun olmaması sorunu Meclis'in de gündemindeydi.

Beceremiyorsa Yarımağan gider

AK Partili Eğitim Komisyon Başkanı Mehmet Sağlam: Tatmin edici bir iş olarak telakki etmiyorsa gereğini yapar, bırakır gider. Affedilemeyecek hatalar var, bu gençlere yazık. Tabii verilen ücret az. Halledilmesi gereken sorunlar ve yöneticilerin çözmesi gerekiyor. Yetkililer gereğini yapmıyorsa, gereğini kendisi yapmalıdır. Hükümetle alakası yok. YÖK oturur ÖSYM için kadro ister, hükümet de verir. ÖSYM bütçesinden YÖK bütçesine paralar aktarılmıştır. Bu çocuklardan dünyanın parası toplanıyor. Hükümet binlerce kadroyu ihtiyaç olduğu zaman tahsis ediyor. Bir tek ÖSYM Başkanı var. Ona vereceği kadrosu mu yok, hükümetin?

Fatih Terim'in iki yıllık maaşı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: ÖSYM'deki en üst düzey bürokratın maaşı bin 650 lira. ÖSYM'nin tüm personelinin maaşını topladım. Fatih Terim'in maaşı 230 bin TL'ydi. Bütün bu personelin bir yılda aldığı parayı Fatih Terim tek başına iki yılda alıyordu. Bu kurum devletten bir lira yardım almıyor. 2008'de 245 milyon geliri, 253 milyon gideri var. Çünkü 2008'de AKP, ÖSYM'nin mali yapısını bozdu. Çıkarılan kanunla ÖSYM'nin parasını YÖK'e aktardılar. Aylar önce 'Bu gidişle sadece kurumun mali yapısı bozulmayacak, bu kurum saygınlığını da yitirecek' demiştim. ÖSYM'ye olan güven yok olursa, Türk eğitim sistemi temelinden sarsılır ve eğitim sistemimiz çöker.

Hürriyet