Abone Ol

Londra'nın bağımsızlık ilan etmesi için imza toplanıyor

Dünyayı sarsan AB kararının ardından İngiltere'nin başkenti Londra bağımsızlığa hazırlanıyor.

İngiltere'de referandum sonrası şok gelişme!

AB referandumunda yaklaşık yüzde 60 oranında birlikte  kalma yönünde oy kullanılan başkentLondra’nın bağımsızlık ilan etmesi için imza  kampanyası başlatıldı.

LONDRA AYRI DEVLET OLSUN ÇAĞRISI

Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han'a hitaben kaleme alınan, binlerce kişinin imza verdiği dilekçede, Han'ın, Londra'yı İngiltere'den  bağımsız devlet olarak ilan etmesi ve AB'ye üye yapması çağrısında bulunuldu.

Londra'nın bağımsızlık ilan etmesi için imza toplanıyor - Resim: 1Moody's İngiltere'nin kredi notunu "negatif"e çekti



Şu ana kadar 27 binden fazla kişinin imzaladığı dilekçe, Sadık Han'ın  "başkan" olmasını öngörüyor.

İnternet üzerinden imzaya açılan dilekçenin sahibi James O'Malley,  kampanyanın gördüğü ilginin kendisi gibi pek çok insanın Londra'nın uluslararası  kent olarak kalmasını istediğini gösterdiğini söyledi.

'AB'DE KALSIN'
 
Londra'nın AB'nin parçası olarak kalmasını talep eden bir başka  dilekçe için de şu ana kadar 7 bin 500'den fazla imza toplandı.

Londra'nın bağımsızlık ilan etmesi için imza toplanıyor - Resim: 2İngiltere'nin AB'den çıkması Türkiye'yi etkiler mi?

Öte yandan, Twitter'da da Londra'nın bağımsızlığını ilan etmesi  fikrini savunanlar, “Lexit” ve "Londependence" etiketleriyle kampanya başlattı.

İngiltere'de dün yapılan AB referandumunda 17 milyon 410 bin 742 kişi,  AB'den ayrılma yönünde oy kullanırken, 16 milyon 141 bin 241 seçmen de AB'de  kalınması yönünde oy verdi. Buna göre, halkın yüzde 52'si AB'den çıkılması, yüzde  48'i ise AB'de kalınması yönünde tercihte bulundu.

LONDRA ABD'DEN YANA!

 Londra'nın 33 ilçesinin çoğunda AB'de kalınması yönündeki oylar  çoğunluğu teşkil etmişti. Kentte AB'de kalınması için verilen oyların ortalaması  yüzde 59,9 olarak gerçekleşirken, bazı ilçelerde bu destek yüzde 70'i geçmişti.

Londra'nın bağımsızlık ilan etmesi için imza toplanıyor - Resim: 3İngiltere'de Başbakan Cameron'ın yerine kim geçecek?

Sadık Han da referandum sonucunun açıklanmasının ardından, Londra’nın  AB ile yapılacak ayrılık müzakerelerinde daha fazla söz sahibi olmasını talep  etmişti.

 Han, "Dışarıya dönük olmaya ve bütün dünya ile ticaret ve alışveriş  içinde olmaya devam edeceğiz, buna AB de dahil." demişti.

Sadık Han, bugün sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda da  "Londra’da yaşayan bütün AB vatandaşları, kentimize hoş gelmiştir." ifadesini  kullanmıştı.