Abone Ol

Liverpool'dan Ozan Kabak Kararı: Almaktan Vazgeçtiler

İngiliz devi Liverpool, milli futbolcumuz Ozan Kabak'ın ekonomik nedenlerden dolayı 18 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmama kararı aldı .

Liverpool'dan Ozan Kabak Kararı: Almaktan Vazgeçtiler

Milli futbolcumuz Ozan Kabak'ın Liverpool'daki geleceğiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İngiliz basınından The Sun'ın haberine göre, Ozan'ın İngiliz deviyle olan macerası sona eriyor. Haberde Liverpool'un 21 yaşındaki genç futbolcu ile yola devam etmeme kararı aldığı belirtildi.

Ozan Kabak, Kırmızılarda defans bölgesindeki sakatlıklar dolayısıyla oluşan krizi çözmesi adına devre arasında kiralık olarak Schalke'den takıma dahil olmuştu. Birçok maçta iyi performans sergileyen yıldız futbolcu teknik direktör Jurgen Klopp'un da gözüne girmeyi başarmıştı. Kloop, Ozan'dan memnun olduğunu her fırsatta dile getirse de ekonomik koşullar nedeniyle Liverpool'un milli futbolcumuzun 18 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmayacağı öğrenildi.

OZAN KABAK KİMDİR?

Ozan Kabak Galatasaray altyapısında yetişmiş ve Galatasaray tarafından yüksek bonservis bedeli ile Avrupa'ya satılmış oyunculardan bir tanesidir. Ozan Kaban stoper mevkinde oynayan, Galatasaray ile Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele etmiş bir genç oyuncudur. 6 ay gibi kısa süre içerisinde tüm Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmeyi başarmış olan Ozan Kabak iyi bir bonservis bedeli ile transferi gerçekleşmiştir. Ozan Kabak genç yaşında Avrupa tecrübesi edinmeyi başarmıştır. Ozan Kabak Avrupa'nın en iyi liglerinden olan Bundesliga liginde mücadele etmektedir. Bundesliga liginin en genç Türk oyuncularından bir tanesidir. Ayrıca Ozan Kabak FİFA tarafından da en potansiyelli genç futbolcular arasında da gösterilmiştir.

Ozan Kabak Ankara doğumludur. Aslen ise Mardinli'dir.

Ozan Kabak alt yapı kariyerine ilk kez Galatasaray ile başlamıştır. Galatasaray'da başarılı performans göstermiştir. Ozan Kabak'ın altyapı kariyer bilgileri aşağıdaki gibidir;

Galatasaray (Alt Yapı) (2011 - 2018)
Galatasaray (2018 - 2019)
Stuttgart (2019)
Schalke 04 (2019 - 2021)
Liverpool (2021 - )